General

10 exerciții pentru abdomen pe care să faci constant până la vară

A. S.
January 16, 2020 18:13 PM

Toți ne dorim un abdomen plat, însă acesta nu este nici ușor de obținut și nici de întreținut. Cu ajutorul unor exerciții adecvate și al unui stil de viață sănătos poți obține însă abdomenul mult visat

Exerciții pentru abdomen sunt nenumărate, însă este foarte important să ți se potrivească. Anumite exerciții pot cauza probleme destul de grave la nivelul coloanei și nimeni nu-și dorește așa ceva.

Conform specialiștilor, cele mai bune exerciții pentru abdomen nu sunt cele care se bazează pe îndoirea coloanei sau apropierea trunchiului de șolduri. Asta contrar credinței populare.

Astfel de exerciții pentru abdomen pot duce la dezvoltarea musculaturii abdominale, însă nu sunt întotdeauna cele mai eficiente și, mai mult decât atât, afectează într-o mare proporție coloana pe termen lung. Nu sunt recomandate, mai ales, persoanelor care stau mult la birou sau la volan, cu coloana îndoită într-o direcție, pentru că îndreptarea și îndoirea coloanei în mod repetat duce la uzura discurilor intervertebrale și la probleme mult mai grave pe viitor!

Dimpotrivă, exercițiile care lucrează abdomenul în mod eficient, care nu au efecte neplăcute asupra altor zone din corp și care te ajută să te tonifiezi pentru a avea un corp de invidiat sunt cele care nu implică mișcarea, ci rezistență la mișcare! Cu alte cuvinte, antrenamentele care îți testează forța și rezistența sunt cele de pe urma cărora vei obține exact ceea ce îți dorești: un abdomen plat sau un 6 pack și alte grupe musculare definite!

Citește și: DIETA PENTRU PICIOARE SUBȚIRI ÎN DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Exerciții pentru abdomen pe care le poți face acasă

Este evident că un specialist te poate ajuta să alegi cele mai bune exerciții pentru abdomen pentru tine, dar asta nu înseamnă că nu poți face acasă exerciții care să te ajute să ajungi la rezultatul dorit. Pe Youtube sunt o mulțime de astfel de exrciții postate de specialiști de renume. Tot ce trebuie să faci este să alegi ceea ce ți se potrivește.

Ce trebuie să faci pentru un abdomen plat. Exercițiile nu sunt suficiente

Pentru a obține un abdomen plat ai nevoie de mai mult decât niște simple sau chiar complicate exerciții pentru abdomen. Adoptarea unei diete sănătoase, corecte, slabă în zaharuri, un program de antrenament cardio, pentru tot corpul și disciplină pentru a nu te abate de la cele două. În caz contrar, prin executarea exercițiilor pentru abdomen în mod constant și intensiv, fără a ține cont de cele menționate, vei obține efectul opus celui dorit: creșterea mușchilor abdominali (mărirea volumului), o talie mai lată și dureri de spate, cauzate de îndoirile repetate, nenaturale ale coloanei.

Citește și: CE ALIMENTE TOPESC GRASIMEA DE PE ABDOMEN

Așadar, pentru a avea parte de rezultatele visate, adică de un abdomen plat sau definit trebuie să: elimini grăsimea prin exerciții care implică mai multe grupe musculare în același timp (executate variat, la intensități diferite, pe măsură ce îți crești rezistența la efort și care fac parte dintr-un program planificat); lucrezi grupele musculare ale abdomenului în mod inteligent și corect, fără a risca să dăunezi coloanei vertebrale.