Fashion

10 idei de ţinute dacă eşti invitată la o nuntă de zi vara

irina.letitia
June 30, 2019 22:36 PM

Ne aflăm în continuare în plin sezon de nunţi, iar vara, acest tip de evenimente are un farmec aparte, precum şi un dress code atipic. Tinutele elegante, fie ele şi de nuntă, sunt mai lejere, mai fluide, mai relaxate, mai ales dacă eşti invitată la o nuntă de zi.

10 idei de ţinute dacă eşti invitată la o nuntă de zi vara

Vara, principiul „less is more” se aplică perfect tuturor ţinutelor. De la cele de zi, casual, la cele elegante, hainele se transformă, atât ca texturi, cât şi ca aspect. Preferăm acum simplitatea, minimalismul, lejeritatea, în contrast cu piesele foarte structurate, încorsetate.

Aşadar, pentru dacă eşti invitată vara aceasta la o nuntă de zi, îţi recomandăm să alegi ţinute poate atipice pentru acest tip de eveniment. Este momentul să te desfăşori şi să îţi laşi simţul estetic liber, pentru ca imaginaţia să compună cele mai originale ţinute.

Tinută Giambattista Valli
Tinută Giambattista Valli

De la nunţile pe plajă, care în mod cert au un dress code specific, de la ţinută la încălţăminte, la nunţile tip garden party, este momentul oportun să îmbraci cea mai boema rochie din garderobă, sandalele plate sau balerinii bijuterie, pentru a te bucura de o petrecere pe cinste.

Variantele stylish pentru ţinutele destinate nunţilor de zi fac abstracţie de accesorizări excesive, de materiale strălucitoare, de pantofi cu toc foarte înalt, precum şi de coafuri foarte elaborate sau machiaje puternice. Poţi renunţa în acest caz la rochiile foarte elegante, pompoase, din materiale preţioase şi poţi alege chiar şi texturi neobişnuite pentru ceremonii, cum ar fi inul sau bumbacul.

Alege în schimb rochii midi sau lungi, largi pe corp, poartă o salopetă elegantă, poţi purta chiar şi un costum cu sacou, dintr-un material subţire – îndreaptă-te puţin către zona casual cotidiană şi adapteaz-o cu ajutorul accesoriilor pentru un update demn de un eveniment.

Dacă eşti invitată la o nuntă de zi, lasă-te inspirată şi de ţinutele pe care ţi le propunem în galeria foto!