Fashion

10 idei de torturi de nuntă acum în trend

Oana Nutu
June 29, 2020 17:52 PM

Dacă te-ai decis să faci nunta anul acesta, iată cele mai inspirate idei de torturi din care să alegi. Designul tortului este la fel de important ca gustul şi are un loc special în cadrul evenimentului tău, prin urmare acordă-i o atenţie deosebită. Vă încurajăm să fiţi cât mai unice şi creative, de la combinaţii de arome şi culori până la detalii cum ar fii flori naturale, frunze, fructe şi ale decoraţiuni tematice. Vă propunem câteva torturi artizanale realizate de bucătari celebri care să vă inspire:

1.Naked Cake

Tort de nunta cu flori Sursa ALANA JONES-MANN

 

Torturi de nunta naked cake Sursa Blue & Ruby Cake Art

Naked cake sau tortul dezbrăcat a devenit celebru pentru aspectul neterminat unde practic vezi interiorul tortului. Ideea din spate este aceea că ingredientele şi gustul sunt mai importante decât aspectul. În câţiva ani, naked cake a trecut la alt nivel – este folosit ca bază şi decorat în cel mai artistic şi creativ mod cu putinţă. El poate fi ornat cu flori sau fructe, cele mai des utlizate fiind smochinele şi fructele de pădure, însă nu scoatem din discuţie perele, căpşunile sau strugurii. Toate arată spectaculor şi sunt delicioase cu frişcă sau ciocolată! În funcţie de cât este de acoperit el poate fi mai dezbrăcat sau semi-dezbrăcat.

2.Decor cu fructe

Tort de nunta fructe sursa petra cakes

Este aproape o tradiţie ca tortul de nuntă să conţină fructe. Acestea simbolizau fertilitatea şi prosperitatea, de aceea foarte mulţi miri le preferau la nuntă. Fructele sunt bune în interior dar arată spectaculor în exterior. De obicei se ornează un naked cake cu fructe tăiate grosier sau deloc pentru a păstra un aspect uşor neîngrijit, specific nunţilor cu tematică rurală. Crema poate fi cu aromă de lămâie, migdale, vanilie sau chiar mascarpone.

3.Curgătoare

Tort de nunta curgator Sursa Earth and Sugar

Torturile cu picături de topping  care curg pe tort te fac să îţi lase gura apă! O alternativă non-tradiţională a tortului clasic, e un mod distractiv  de a decora prin adăugarea de culoare şi efect dinamic. Puteţi merge pe contraste sau pe tonuri neutre potrivite unui tort dezbrăcat pe care poate curge o cremă de caramel. Sau un tort în totalitate alb decorat cu fructe şi cu un topping colorat roz sau bleu. E foarte versatil, potrivit nunţilor în grădină dar şi celor rustice.

4.Străluciri de aur

Tort de nunta auriu sursa Alliance Bakery

Aurul este simbolul luxului, aşa că nu strică să îi daţi tortului dumneavostră un strop de strălucire sau mai mult! Anul acesta se poartă nuanţa rose gold, acea strălluire metalică foarte feminină şi totodată sofisticată. Confecţiile metalice comestibile sub formă de foiţe se pot aplica pe tort pentru un efect strălucitor. Rose gold sau auriu arată spectaculor în combinaţie cu icing alb sau chiar negru. Sunt potrivite cuplurilor moderne care aleg să facă nunta într-o locaţie luxoasă cu elemente arhitecturale minimaliste sau, dincontră, opulente.

7.Romantic elegant

Tort de nunta Printul Nicolae Sursa Les Pivoines

Torturile regale cu elemente artizanale lucrate manual, realizate de cei mai buni cofetari sunt mereu în top. Inspirat de nunta regală dintre Prinţul Harry şi Meghan Markle, cofetăria Les Pivoines a realizat tortul de nuntă a Prinţului Nicolae şi Alina Binder cu elemente regale şi inserţii aurii.

5.Alb pur

Tort de nunta cu flori Sursa ALANA JONES-MANN

Albul nu se va demoda niciodată mai ales când ne referim la tortul nunţii. Este ceva fascinat în simplitatea unui tort în totalitate alb, fără culoare şi contraste. Simbol al purităţii şi al iubirii celor doi, tortul all-white poate surprinde prin elemente de design ca de exemplu pene din martipan, petale de flori din glazură sau flori naturale albe. Este moden şi minimalist şi se potriveşte într-un decor cât mai neutru şi luminos.

6.Elemente de pictură

Torturi de nunta 2020 pictat sursa Butetrcream Cakes

În contrast cu tortul alb avem vaianta unei explozii de culori şi elemente decorative din zona artei şi a picturii. De cele mai multe ori sunt picaţi trandafiri, însă puteţi trece la următorul nivel mai abstract cu tăieturi drepte sau asimetrice în funcţie de cât sunteţi de îndrăzneţi.

8.Fantezie

Torturi de nunta Sursa Elciervo.co

 

Torturile fantezie sunt la mare căutare, îmbinând elemente cu texturi variate şi culori dintre cele mai neaşteptate. De cele mai multe ori ele sunt realizate plecând de la diverse elemente pe care mirii doresc să le insereze atât pe papetărie cât şi în aranjamentele florale. Maieştri cofetari din întreaga lume se întrec în realizarea celui mai deosebit tort fantezie care, desigur, sa fie şi comestibil. Este o artă şi cu siguranţă invitaţii vor fi impresionaţi!

9.Flori delicate

Tort de nunta frisca cu etaj si flori naturale Sursa Earth and Sugar

Florile naturale anul acesta au luat locul celor dulci, din martipan şi arată superb! Sunt o variantă bună ca preţ şi extrem de sofisticată dacă sunt alese flori proaspete şi lucrate în cel mai artistic mod. Avantajul este că puteţi folosi aceleaşi flori cu care aţi decorat localul sau v-aţi comandat buchetul de mireasă cu condiţia să fie naturale. Se potrivesc şi alternativelor vegane dar şi celor tradiţionale. Cei mai des folosiţi sunt trandafirii, daliile, bujorii sau florile de câmp iar culorile preferate sunt toate tonurile de roz, alb, lila, piersicuţă.

10.Arhitectură minimalistă ultra-modernă

Tort de nunta Sursa Julian Angel

Pentru cei îndrăzneţi, tortul nunţii poate avea şi alte forme în afară de rotund – pătrat, hexagonal sau cilindric. Decorat în cel mai inedit mod, este o formă de exprimare artistică a cofetăriilor artizanale. Poate fi ornat cu fructe, flori sau elemente metalice pentru un maxim de eleganţă şi modernitate.

Vezi galeria foto pentru mai multe torturi în trend!