Living

10 pași pentru a avea cele mai reușite poze pe Instagram

nicoleta.ispasescu
July 26, 2018 14:34 PM

Uitându-ne la Instagram, pare că toată lumea a devenit dintr-o dată…perfectă? Există o anumită rețetă cu cei mai importanți pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a avea cele mai reușite poze pe Instagram?

Modă, frumusețe, social media, cultură pop, toate cultivă același efort. Iar efortul este un privilegiu pe care nu oricine și-l poarte permite. Și nu este absolut nicio rușine în a admite faptul că depui efort în munca pe care o faci.

Un editor cunoscut de la publicația Elle.com a făcut dezvăluirea: Sunt rușinată când vine vorba de obținerea fotografiei perfecte. Odată, când am fost cazată la cel mai luxurioasă cadă dintr-un hotel pe careo văzusem vreodată, am făcut următorul lucru: am improvizat un trepied și am încercat să fac o poză ideală cu acea privire „privind în depărtare” („looking away”). Au fost necesare aproximativ 10 încercări.

 

First order of business in??:? // #lucerne #buergenstockresort #krtakesoff

O postare distribuită de Kristina Rodulfo (@kristinarodulfo) pe

Rezultatul final? O poză „plandid”. Acest tip de fotografie se referă la fotografiile plănuite, dar care lasă impresia că sunt instantanee.

„Nu sunt prima (nici ultima) care face astfel de poze (cum credeți că toți acești pro-bloggeri fac bani?), dar le iubesc. Așa că, din moment ce mă consider o expertă în arta fotografiilor ”plandid”, o să împărtășesc cu voi 10 pași importanți pentru a avea cele mai reușite astfel de fotografii”.

  1. Stăpânește zâmbetul „tuse”- „Ceea ce face o poză „plandid” într-adevăr bună este acea captură în care te uiți departe și aparent ești fotografiată în timp ce râzi de mama focului. Această metodă nu presupune un râs pe bune”.

    TGIF MOOD!!✨#krtakesoff #krtakesoffinparis

    O postare distribuită de Kristina Rodulfo (@kristinarodulfo) pe

  2. Locația este cheia- Să arăți drăguț reprezintă doar jumătate din ceea ce înseamnă o fotografie „plandid” reușită. Cum rămâne cu acel decor splendid? Câteva fundaluri care funcționează întotdeauna: pereți din cărămidă, picturi murale sau orice altceva care indică faptul că sunteți pe acoperiș. Dar, magia reală se întâmplă atunci când observi un colț neobișnuit și vezi potențialul din el. Cum ar fi acest troleu abandonat, ruginit și rupt, din Brooklyn”.

    TGIF ? // ?: @alyshawebb

    O postare distribuită de Kristina Rodulfo (@kristinarodulfo) pe

  3. Fotografiile în mișcare – „Trebuie să continuați să vă mișcați încontinuu pentru a obține cea mai bună captură. Iată o serie de fotografii în care încercam să fac o fotografie în mișcare pe tema „Sunt la Coachella”.

    Rezultatul final?

  4. Fă ceva cu mâinile! – „Acesta este un tips pe care l-am învățat de la un prieten când încercam să fac o fotografie la un perete și simțeam că lipsește ceva. Când mi-a înmânat ochelarii de soare supradimensionați mi-a zis să mă prefac că îi pun pe cap. Privind înapoi la celelalte fotografii „plandid” am observat că mișcarea mâinilor este un aspect comun. Așasdar, jucați-vă cu părul, cu mânecile gecilor, țineți o băutură, aplicați un  ruj etc”.

    When Tuesday feels like Friday ????

    O postare distribuită de Kristina Rodulfo (@kristinarodulfo) pe

  5. Ghidează-ți fotograful – „Când faci poze singur, este una, însă când dispur de un fotograf, trebuie să îl ghidezi. Eu merg atât de departe, încât merg în locul lor, încadrez fotografia și le spun exact cum trebuie făcută poza. De asemenea, le sugerez să facă cel puțin 50.000 de poze. Care conduce la următorul punct…”.
  6. E un joc de numere – „Chiar și topmodelul Rosie Huntington-Whiteley  admite faptul că este nevoie de 100 de încercări pentru a obține un selfie care să îi placă. Ceea ce înseamnă că oamenii normali, ca noi, au nevoie de chiar mai mult de atâtea”.
  7. Ia-ți un prieten cu care să te pozezi – „Indiferent de felul în care a fost fotografia realizată, incluzând un prieten va face poza „plandid” să fie mai organică. Aici, eu și prietena mea cea mai bună ne prefăceam că ne relaxăm în timp ce bem ciocolată caldă într-o cabană de ski. Am aranjat până și pernele”.

    It was a fuzzy socks, hot cocoa, & chismis weekend.☕?‍♀️? #totallynotstagedshhhh

    O postare distribuită de Kristina Rodulfo (@kristinarodulfo) pe

  8. Când ești în dubii, privește în jos – „Există un meme în acest moment referitor la pozele lui Kylie Jenner („ce a pierdut Kylie Jenner”), dar privirea în jos este întotdeauna o opțiune puternică.
  9. Amintește-ți să nu o iei prea în serios – „La urmare urmei, la finalul zilei Instagramul nu este o viață reală. Este o platformă unde doar estetica contează, așa că nu o luați prea în serios”.
  10. Și..nu în ultimul rând, faceți loc și pentru poze reale, în care sunteți bucuroși pe bune – „De multe ori, sunt chiar mai bune decât cele false. Zâmbete adevărate!”