Fashion

10 reguli ciudate din Familia Regală Britanică

adelina.duinea
May 9, 2019 16:28 PM

Așa cum deja știți până acum, membrii Familiei Regale urmează reguli vestimentare stricte. Cum altfel s-ar putea distinge de noi restul?! Iată cele mai bizare 10 tradiții și reguli ale Casei Regale Britanice.

10 reguli ciudate din Familia Regală Britanică

  • Pălăria Reginei

Regina Elisabeta a II-a a fost rareori surprinsă în public fără o pălărie asortată ținutei sale. Până în anii 1950, membrele Familiei Regale purtau pălării în public, „afișarea” întregului păr fiind considerată neadecvată. Deși tradiția s-a „evaporat” cu timpul, Regina continuă să respecte tradiția.

  • Membrii Familiei Regale poartă mereu o ținută neagră în bagaj

Oricât de morbid ar putea părea, membrii Familiei Regale poartă întodeauna în bagaj o ținută neagră. Asta în cazul în care, dintr-o nefericită întâmplare, unul dintre membrii familiei moare. Regula se aplică ori de câte ori un membru al familiei se află într-o altă țară. Astfel, odată revenit în Marea Britanie, membrul va fi adecvat îmbrăcat pentru înmormântare.

  • Membrii Familiei Regale au un truc pentru a se asigura că n-au parte de vreo gafă vestimentară în public

Rareori s-a întâmplat ca un membru al Familiei Regale să fie „victima” unei gafe vestimentare. În afara unei întregi echipe care le aleg membrilor ținutele, coafurile sau machiajul, aceștia mai au un secret. Couturierul Reginei Elisabeta a II-a, Stewart Parvin, a dezvăluit în urmă cu ceva timp pentru Mail Online că greutăți sunt cusute în rochiile monarhilor pentru a preveni un accident nefericit.

Citește și: Machiaj natural ca al lui Meghan Markle! Cum îl poți obține acasă

  • Regina întotdeauna poartă culori vii și intense

Ai putea crede, și te-ai înșela, că Regina pur și simplu iubește culorile aprinse. De fapt, monarhii trebuie să poarte culori puternice pentru a fi ușor de recunoscut și distins în mulțime.

  • Oja colorată este interzisă!

Potrivit Vanity Fair, membrelor Familiei Regale nu le este permis să poarte ojă colorată. Atât Kate Middleton, cât și Meghan Markle optează cel mai adesea pentru nuanțe transparente de nude, alb sau roz.

  • Kate Middleton are un instrument secret de etichetă

Cel mai adesea, în public, Ducesa de Cambridge este surprinsă purtând un clutch după ea. Folosit poate și pentru a depozita și transporta diverse obiecte, clutchul este de asemenea un instrument de etichetă. Ducesa îl ține adesea cu ambele mâini pentru a evita să dea mână cu anumite persoane.

Citește și: Ce a purtat Meghan Markle la prima apariție publică după ce a născut

  • Semnalele Reginei prin intermediul poșetei

Regina are propriile metode de a comunica. Istoricul Hugo Vickers a dezvăluit publicației People că Regina transmite mesaje secrete prin simplele sale gesturi. Aparent, când vrea să încheie cina, suverana își așează poșeta pe masă. Dacă în timpul unei conversații, își trece poșeta dintr-o mână în alta, Regina vrea ca discuția să se încheie.

  • Prințul George poartă mereu pantaloni scurți

William Hanson, expert în etichetă, a dezvăluit pentru Harper’s Bazaar că o veche tradiție printre monarhi și aristocrați „prevede” ca băieții să poarte pantaloni scurți, pantalonii lungi fiind considerați adecvați doar pentru bărbați.

  • Pantofii Reginei sunt creați speciali pentru ea

Pantofii Reginei sunt întotdeauna confortabili. Designerul Stuart Parvin a dezvăluit pentru Evening Standars că toate perechile de pantofi ale Reginei sunt create special pentru ea. Din acest motiv, încălțămintea nu este niciodată o „problemă” pentru suverană.

Citește și: Povestea bijuteriilor trimise de Familia Regală a României pentru Meghan Markle şi Prinţul Harry, la nuntă

  • Nu i se permite oricui să poarte o tiara

Urmărind o peliculă Disney clasică, ai putea crede că membrele Familiei Regale pot purta coroană indiferent de ocazie. În realitate, tiara este păstrată doar pentru evenimentele extrem de importante cum ar fi, spre exemplu, o nuntă.

Sursă: https://evoke.ie