Living

10 semne ce îți arată că ai o relație sănătoasă

iulia.statie
September 29, 2019 13:57 PM

Nu există relația perfectă, dar există relații foarte sănătoase. Nimeni nu poate să fie fericit tot timpul, cuplurile nu sunt de acord mereu sau au din când în când câte o ceartă. Aceste lucruri sunt normale, toți avem opinii, pasiuni sau emoții diferite și uneori ele preiau controlul asupra noastră. Dar cum îți dai seama dacă partenerul este pur și simplu grijuliu sau încearcă să te controleze?

Pe aceeasi temaZece secrete pentru a avea noroc în dragoste

Ești prea sensibilă sau partenerul dorește să te manipuleze? Relațiile sănătoase sunt cele în care te simți foarte bine și te fac fericită, sunt cele unde dorești să fii cea mai bună variantă a ta.

Aveți încredere unul în celălalt

Încrederea este cea mai importantă într-o relație. Dacă simți că ai încredere în partener fără să te îndoiești iar sentimentul este reciproc, baza unei relații solide și sănătoase este completă.

Vă distrați împreună

Dacă aveți un simț al umorului asemănător și multe glume pe care le înțelegeți doar voi, acesta este un semn foarte bun. Un alt semnal al unei relații sănătoase este de a învăța să râdeți la unele greșeli sau certuri inutile în loc de a vă enerva unul pe celălalt.

Discutați liber

Nu îți este frică să îți zici liber opiniile și nici nu te gândești de două ori asupra lor, căci știi că partenerul te va înțelege și nu te va judeca. De asemenea, nu trebuie să îți alegi cu grijă cuvintele pentru că partenerul va știi mereu ce ai vrut să zici chiar dacă nu a sunat așa bine.

O ceartă nu înseamnă sfârșitul lumii

Nu puteți să fiți mereu de acord, deci este absolut normal să vă certați din când în când. Dar cel mai important este că aceste discuții în contradictoriu nu capătă proporții imense și amandoi sunteti dornici să îi ascultați părerea celuilalt. Mai important, știți că aceste certuri nu înseamnă sfârșitul lumii.

Sunteți dispuși să renunțați la orgoliu

Nu țineți supărarea multă vreme după certuri, acceptați scuzele și mergeți mai departe. Mai ales, nu folosiți greșelile din trecut unul împotriva celuilalt.

Sunteți vulnerabili unul în fața celuilalt

Nu îți este frică să îți lași partenerul să îți cunoască fricile și imperfecțiunile. Chiar dacă nu îți plac câteva lucruri la tine, știi că iubitul tău nu te va judeca și nici nu își va schimba părerea despre tine. Știi că poți să fii vulnerabilă în fața lui fără a te răni.

Nu vreți să vă schimbați unul pe celălalt

Nu încerci să îți schimbi iubitul și nici nu îți dorești așa ceva. Gânduri ca „poate într-o zi o să se maturizeze”, nici măcar nu îți trec prin minte.

Vă simțiți bine când sunteți departe

Într-o relație sănătoasă partenerii nu stau non-stop unul cu celălalt. A ieși cu prietenii sau a pleca în alt oraș te face să te simți extraordinar, ai grijă de tine și nu îți faci griji pentru celălalt.

Vă acceptați trecutul

Toată lumea are un trecut, foști parteneri, greșeli pe care le acceptă. Un semn al unei relații fericite este faptul că vă acceptați trecutul de la început, și că înțelegeți că pentru voi doi doar viitorul este important.

Vă exprimați afecțiunea foarte des

Este important faptul că întelegeți că gesturile frumoase, cuvintele de dragoste și micile cadouri îi arată partenerului că este iubit și apreciat.

Sursă: Her Beauty