Fashion

13 ani de la lansarea filmului ''The Devil Wears Prada''! Ce ne-a învățat pelicula despre industria modei

ioana pana
July 3, 2019 17:35 PM

Până cu ceva timp în urmă, industria modei se profila ca un concept abstract, intangibil, prin ochii majorității oamenilor. Una din pietrele de temelie în ceea ce privește dezambiguizarea noțiunii de „fashion” a fost filmul „The Devil Wears Prada”.

Apărută în anul 2006, pelicula a reușit să răspundă unor întrebări fundamentale în legătură cu industria nedeslușită până la momentul respectiv.

13 ani de la lansarea filmului ”The Devil Wears Prada”!

Anne Hathaway, în rolul lui Andy, este o absolventă de jurnalism care aspiră să scrie la o publicație de renume. Postul de asistentă al editorului unei reviste de modă de succes vine ca o oportunitate pentru ea, chiar dacă nu își dorea să intre în această industrie.

Meryl Streep, în rolul Mirandei Priestley, este o șefă dură și intransigentă, care îi pune piedici lui Andy, odată angajată, prin cerințele și standardele ei înalte.

Angajata, deși perseverentă și tenace își dă seama că odată cu un astfel de loc de muncă aparator, nu va fi capabilă să își trăiască cu adevărat viața. Astfel, Andy își aruncă telefonul într-o fântână din Paris pentru a se detașa complet și a pune punct definitiv carierei sale în modă.

Cea mai importantă lecție pe care ne-o oferă filmul este că asemenea oricărui domeniu, nici moda nu este atât de glamouroasă pe cum pare. În spatele unui post pe care orice domnișoară și l-ar dori, se ascunde un volum colosal de muncă, care bineînțeles impune existența unor nervi de fier și a unei disponibilități în direcția acceptării criticilor.

Dar totodată, deznodământul nu ar trebui să fie descurajator pentru persoanele care consideră că sunt făcute pentru această viață. Orice pasiunea impune, fără îndoială, muncă și stăruință.

 

View this post on Instagram

 

Florals? For spring? Groundbreaking. #TheDevilWearsPrada was released on this day in 2006 (and our outfits still aren’t up to Miranda Priestly’s standards).

A post shared by TODAY (@todayshow) on