News

22 de ani de la moartea Prințesei Diana. Află mesajul din spatele celei mai controversate apariții ale sale

ioana pana
August 31, 2019 13:20 PM

Anul acesta, ziua de 31 august marchează 22 de ani de la moartea Prințesei Diana de Wales, ucisă într-un accident rutier.

Pe aceeasi temaCe i-a interzis Regina Elisabeta Prinţului Charles, în ziua morţii lui Lady Di. I-a afectat enorm pe Prinţul Harry şi William

Adorată și apoi, mult regretată de către întregul mapamond, Diana a făcut o schimbare notabilă atât în perspectiva britanicilor, cât și în a altor culturi, cu privire la modă. Prin intermediul hainelor ea se exprima, fiind un adevărat style icon care a avut o influență colosală asupra acestui domeniu.

Fiecare look al său avea o poveste în spate, sau dorea să transmită un mesaj. Spre exemplu, „Revenge Dress”, rochia pe care a purtat-o în iunie 1994, la o petrecere Vanity Fair. Destul de controversată la acel moment, întrucât o rochie decoltată și mulată nu reprezenta idealul de ținută pentru o figură regală, explicația apariției a fost relevată ulterior.

22 de ani de la moartea Prințesei Diana. Află mesajul din spatele celei mai controversate apariții ale sale

În timp ce Diana participa la evenimentul VF, documentarul Prințului Charles avea premiera pe televiziunea națională. Separați de trei ani, Prințul Charles primise foarte multe critici după despărțirea de Lady Di, supranumită și „the people’s princess”. În documentar, Charles confirma suspiciunile presei referitoare la un act de adulter cu o altă femeie, pe parcursul căsniciei cu Diana.

Din acest motiv, rochia este acum cunoscută sub numele de „Revenge Dress” și constituie, pesemne, una dintre cele mai faimoase apariții ale Prințesei. Rochia a fost creată de către designerul Christina Stambolian cu trei ani în urmă, însă la momentul respectiv Diana a considerat-o prea îndrăzneață.

De altfel, în noaptea respectivă, aceasta trebuia să poarte o piesă Valentino, însă a făcut o schimbare de ultim moment și a optat pentru rochia Stambolian. Fie că a fost într-adevăr o răzbunare, sau o inversiune spontană, Diana a reușit să facă un statement public prin intermediul apariției sale.

Dincolo de controversata rochie, Prințesa a înregistrat numai look-uri reușite, originale și foarte stylish. Regăsește în galeria foto 10 dintre cele mai aparte ținute ale sale.