News

3 deserturi gustoase și rapid de preparat

Verdict.ro
December 21, 2020 19:44 PM

Cu toții iubim deserturile făcute în casă, însă ceea ce ne place mai puțin este că, în multe cazuri, pregătirea lor ne răpește destul de mult din timpul liber.

Există, totuși, și multe rețete care pot fi făcute rapid, care sunt la fel de gustoase ca o prăjitură elaborată pe care o vedem în vitrinele cofetăriilor și exact pe asta ne vom concentra în cele ce urmează.

Ca să-ți scurtezi și mai mult timpul pregătit în bucătărie, noi te sfătuim să folosești pentru cuptor formele din silicon, mult mai pactice decât variantele clasice. De pe blogul celor de la Hendi.ro aflăm că acestea sunt simplu de utilizat și că printre avantajele lor se numără rezistența, curățarea ușoară la mașina de spălat vase, dar și faptul că sunt antiaderente.

Pentru a veni în sprijinul tău, am făcut o selecție de trei rețete de deserturi gustoase pe care le poți pregăti acasă repede. Pe BBC Good Food vei găsi și alte variante, în funcție de gusturile tale.

  1. Negresă cu Nutella

Ai nevoie de:

  • 140 de grame de făină
  • 100 de grame de cacao
  • 100 de grame de unt
  • jumătate de linguriță de praf de copt
  • 350 de grame de zahăr brun
  • 4 ouă
  • 200 de grame de Nutella

Amestecă făina, cacaua și praful de copt separat, într-un vas, iar în alt vas amestecă zahărul și unul pe care l-ai topit în prealabil, după care încorporezi și ouăle, unul câte unul. Adaugă apoi compoziția din primul vas și Nutella și amestecă bine. Pune compoziția finală într-o tavă cu hârtie de copt sau formă de silicon și introdu la cuptor aproximativ 40 de minute, la o temperatură de cel mult 180 de grade.

  1. Prăjitură cu ciocolată și morcovi

Ai nevoie de:

  • 175 de grame de zahăr brun
  • 175 de grame de făină
  • 150 de mililitri de ulei
  • 4 ouă
  • 150 de grame de morcov ras
  • 100 de grame de fulgi de ciocolată
  • un vârf de linguriță de praf de copt
  • un vârf de linguriță de bicarbonat
  • arome (coajă de portocală și scorțișoară sau una dintre ele)
  • 150 de grame de zahăr praf și 3-4 linguri de zeamă de lămâie (pentru glazură)

Amestecă într-un bol zahărul, ouăle și uleiul, după care adaugi morcovul ras și aromele și amesteci din nou, până la omogenizare. Într-un vas separat amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul, după care adaugă peste prima compoziție. La final pune și fulgii de ciocolată, iar apoi compoziția pusă într-o formă se dă la cuptor 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade.

Glazura se face amestecând zahărul și zeama de lămâie și se pune deasupra prăjiturii când aceasta s-a răcit.

  1. Brioșe cu banane

Ai nevoie de:

  • o cană de făină
  • 3 banane
  • 2 ouă
  • un cub de unt
  • jumătate de cană de zahăr
  • un plic de praf de copt
  • zahăr vanilat și esență de vanilie după gust

 

Amestecă făina, zahărul, untul și esența de vanilie într-un vas. Separat, mărunțește bananele, de preferat cu un blender, după care adaugă-le în prima compoziție, peste care pui și ouăle și amesteci până omogenizezi. Aluatul obținut se pune în forme și se dă la cuptorul încălzit la 180 de grade timp de 30 de minute.

 

Foto: Pexels