Living

3 rețete de mâncare pe care să le faci când ești singur/ă acasă

A. S.
January 23, 2020 14:10 PM

Poate că atunci când ești singur acasă nu ai chef să gătești doar pentru tine. Dar de ce să îți refuzi un adevărat răsfăț, un festin doar pentru tine, preparat simplu și rapid?

Mulți dintre cei care sunt singuri pe o perioadă mai lungă de timp obișnuiesc să mănânce la restaurant, la fast-food sau să își comande mesele de pe internet. Este, însă, mult mai ieftin și mai sănătos să îți pregătești singur mesele acasă. Iar dacă nu ai găsit încă motivația care să te facă să îți pui în aplicare talentele de bucătar, noi te ajutăm cu câteva idei care să îți facă pregătirea mesei mai ușoară și mai plăcută.

În plus, uneori e greu să gătești doar pentru o singură persoană pentru că marea parte a rețetelor presupun pregătirea a 4, 6 sau chiar 8 porții. Poate îți place lasagna, dar poate nu vrei să o mănânci toată săptămâna. Învață să readaptezi rețetele, astel încât să obții maxim două porții. Dacă ai gătit, totuși, în cantități mari învață să reinventezi din el alte feluri de mâncare rapide. De exemplu, din friptură de pui rămasă de aseară, poți să faci azi un sandviș gustos cu ou, iar mâine o poți încălzi lângă o porție de orez cu legume.

Rețete mic dejun – Toast cu avocado și ou

O gustare cu valoare nutrițională crescută, potrivită, de asemenea, pentru micul dejun

Ingrediente:

  • 2 felii de pâine prăjită
  • un avocado copt
  • 2 ouă
  • o jumătate de lămâie
  • sare

Mod de preparare:

Fructul de avocado se taie în jumătate și se zdrobește până la obținerea unei paste pe care o amestecăm cu puțină sare și suc de lămâie. Cu această pastă ungem feliile de pâine, după care adăugăm deasupra ouăle prăjite în prealabil în tigaie.

Rețete prânz sau cină

Pui cu roșii și parmezan

Ingrediente

  • 4 fileuri de piept de pui dezosate
  • sare și piper
  • parmezan
  • miez de pâine
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 cățel de usturoi tăiat mărunt
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • câteva roșii

Mod de preparare

Pieptul de pui, dat prin sare și piper și așezat pe folie de aluminiu, se introduce într-o tavă la cuptor, în amestec cu miezul de pâine, parmezanul, uleiul de măsline, pătrunjelul și usturoiul, deasupra presărându-se puțin muștar Dijon. Roșiile vor fi așezate în jurul bucăților de piept de pui. Timpul de coacere este de aproximativ 17 minute. Preparatul se servește cu salată verde și pâine cu usturoi alături.

Citește și: 3 REȚETE PE CARE CHEF FLORIN DUMITRESCU LE RECOMANDĂ ÎN ORICE SITUAȚIE

Salată cu ţelină şi ton

Ingrediente:

  • 100 g ton în ulei,
  • o ceapă,
  • un căţel de usturoi,
  • câteva fire de pătrunjel şi de mărar,
  • 100 g ţelină, o salată verde,
  • o lămâie,
  • o lingură de maioneză,
  • sare şi piper.

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală legumele şi zarzavaturile. Se dă ţelina pe răzătoarea mică, iar ceapa, mărarul, pătrunjelul şi salata se taie mărunt. Tonul se scurge de ulei şi se amestecă bine cu restul ingredientelor. Se condimentează după gust.

Bruschete cu roșii și usturoi

Ingrediente: 6 felii de pâine prăjită din comerţ, 4 roşii, 3 căţei de usturoi nou, ulei de măsline, oregano, sare.

Mod de preparare: roşiile proaspete se taie cubuleţe, iar usturoiul se curăţă şi se taie mărunt, apoi se pun într-un vas cu puţin ulei de măs­­­­line şi un praf de sare şi se a­­­­mes­­tecă uşor. Com­poziţia cu roşii şi usturoi se a­­­şază pe feliile de pâine. Înainte de servire se presară oregano.