
3 rețete pe care chef Florin Dumitrescu le recomandă în orice situație


Chef Florin Dumitrescu, jurat al emisiunii Chefi la cuțite, unul dintre cei mai apreciați specialiști în arta culinară de pe plaiurile mioritice, obișnuiește să pună o amprentă personală fiecărei rețete pe care o prepară. Iată 3 rețete recomandate de chef Florin Dumitrescu pe care le poți prepara acasă, cu mare succes.
Un meniu complet, cu fel principal, fel doi și desert recomandate de chef Florin Dumitrescu, te poate ajuta să prepari masa perfectă pentru familie sau prieteni. 3 rețete cu care nu poți da greș:
Rețete chef Florin Dumitrescu – Supă cremă de roșii gratinată

Ingrediente:
- 1,5 kg Roșii
- 300 g Brânză cheddar
- 120 g Jambon
- 100 g Paste tagliolini
- Ulei de măsline extravirgin după gust
- Usturoi după gust
- 3 buc Cepe
- 30 g Busuioc proaspăt
- 40 g Usturoi
Mod de preparare:
Roșiile se crestează și se opăresc. Se curată de coajă și se dau la cuptorul încins la 200ᵒC timp de 15 minute. Într-o oală se călesc ceapă și usturoiul în ulei de măsline, se adaugă busuiocul și roșiile coapte. Se lasă la fiert până obținem supă de roșii. Se adaugă o lingură de zahăr pentru a tăia din aciditate, apoi se pune în blender, se mixează și apoi se strecoară. Se rup și se fierb tagliolini separat. Cele 3 tipuri de Cheddar se râd și se amestecă împreună cu jamon tăiat julienne subțire. Se pun tagliolini fierți într-un bol termorezistent, apoi se pune supă și se presară deasupra cașcavalul râs cu jamon și se gratinează la cuptor până când se rumenește cașcavalul. Se servește fierbinte și se garniseste cu ulei de măsline aromat cu usturoi.
Rețete chef Florin Dumitrescu – Pulpe de pui marinate cu piure de mazăre

Ingrediente
- 1 kg Pulpă de pui superioare
- 500 g Mazăre
- 150 ml Smântâna pentru gătit
- 50 g Usturoi
- 150 ml Sos de soia
- 50 g Miere
- 150 g Ketchup
- 50 ml Ulei de floarea-soarelui
- 1 legătură Pătrunjel
Mod de preparare
Pulpele de pui se dezosează și se taie cuburi mari. Se pregătește marinata, se amestecă sosul de soia, mierea, ketchupul, uleiul de floarea-soarelui și pătrunjelul tocat mărunt. Se omogenizează și se lasă cuburile de pui la marinat. Se pun pe frigăruie și se prăjesc pe grill.Pentru garnitură se folosește mazăre cu usturoi și smântâna de gătit. Se fierbe mazărea cu usturoiul, după care se introduce în blender mazărea scursă și se face piure. Se adaugă smântâna treptat până se obține consistență dorită. Poftă bună!
Rețete chef Florin Dumitrescu – Lava Cake cu caramel sărat

Ingrediente:
- 4 ouă
- 60 g zahăr (pudra)
- 30 g făină (cernută)
- 170 g ciocolată
- 100 g zahăr
- 50 ml smântâna de gătit 32%
- 130 g unt
- 10 ml coniac
- 10 g sare (grunjoasă)
Mod de preparare:
115 g de unt și ciocolată se topesc la bain-mărie și se amestecă până se omogenizează. Se separă două ouă, din care se folosesc doar gălbenușurile. Împreună cu două ouă întregi și cu 60 g de zahăr se băț la mixer. Se încorporează cele două compoziții (ouăle și ciocolată) și se adaugă făină, care se cerne. Se amestecă cu un tel și se aerează. Într-o formă de soufle de aluminiu de unică folosință, tapetata cu unt și făină, se pune aluatul de ciocolată până sus. Se bagă la cuptorul încins la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute. Se servește cu înghețată de vanilie, caramel sărat și dulceața de fructe de pădure!
Pentru caramel sărat: Se topesc 100 g de zahăr și se flambează cu coniac în momentul în care nu mai are niciun cristal de zahăr și este complet topit. Se pun smântâna de gătit și 15 g de unt. Se amestecă și să lasă la răcit la temperatură camerei. La final se adaugă sarea.