O selecție plină de nostalgii pentru o primăvară stylish

Mihail Tamba
April 2, 2018
April 2, 2018

În timp ce mă gândeam la ce ar trebui să pun în Editor`s Choice-ul de săptămâna aceasta astfel încât să rezulte o selecție de piese care să se potrivească unui număr cât mai mare de femei, mi-am dat seama că încercarea mea e sortită eșecului, și că cel mai bine ar fi să mă las ghidat de inspirația de moment, pentru că – nu-i așa? – ea este cea căreia îi datorăm alegerile cele mai potrivite.

Astăzi cred că sunt un pic nostalgic, dacă e să analizez piesele pe care le-am ales. Deși în mare parte sunt foarte actuale și cool, totuși nu pot să nu remarc notele nostalgice pe care le emană fiecare în parte. Aș spune, dacă mi se permite metafora, că selecția de astăzi miroase a timp.

Hai să vedem despre ce e vorba:

Cămașa masculină de la H&M – o piesă pe care, dacă nu o ai în garderobă, trebuie să ți-o procuri imediat. Și da, o să-ți recomand una clasică, albă, cu tăieturi drepte și fără artificii de design. Te va scoate din multe situații dificile, în care efectiv nu știi ce să porți. Fie că alegi să o porți cu jeanși și sneakeși, sau chiar cu o rochie tip maieu, neagră, o astfel de cămașă este aliatul tău cel mai de nădejde.

sursă foto: www2.hm.com.
Cămașă H&M, 89,90 lei

 

Jeanșii Levi`s, la fel, o piesă-pilon pentru orice dressing contemporan. Dacă ai deja modelul clasic, ți-i recomand pe aceștia, care au niște tăieturi discrete, dar care pot fi integrați cu succes și într-o ținută de mers la birou, cât și într-un outfit relaxat, casual, perfect pentru o ieșire în oraș, la cinema sau chiar la teatru. Practic, îi poți purta oriunde.

sursă foto: answear.ro
Jeans Levi`s, 419,90 lei

 

Trench-ul Derek Lam – cu siguranță, piesa care m-a surpins într-un mod foarte plăcut, în timp ce mă uitam la articolele cele mai nou-apărute în magazinele online. E destul de clasic încât să nu te simți inadecvată în el, și destul de fresh încât să nu ți se pară că vii dintr-o Anglie interbelică. Îmi place în mod special ideea de trench fără mâneci, pentru că poate fi purtat cu succes și ca rochie, și încă una care să-ți permită cele mai diverse accesorizări.

sursă foto: farfetch.com
Trench Derek Lam, 2,432 euro

 

Geanta Loewe, da, un item atemporal, versatil, extrem de stylish și de care nu te vei plictisi niciodată. Genul acesta de geantă poate fi socotită o investiție, pentru că va putea fi purtată și de nepoatele tale. Am ales-o și pentru faptul că nu e inscripționată, nu are acele logo-uri țipătoare, dornice de-a atrage atenția și-a valida un statut social. E de o frumusețe discretă și rafinată. E pour les connaisseurs.

sursă foto: net-a-porter.com
Geantă Loewe, 1.900 euro

 

Încălțările Jacquemus mi se par îmbinarea perfectă între futurism și clasic. Și Jacquemus este cunoscut pentru doza de nostalgie prezentă în toate creațiile lui. Vei găsi acest model și în magazinele mass-market, copiat în cel mai evident mod posibil, dar te sfătuiesc să nu le achiziționezi de acolo, măcar din respect pentru efortul creativ al designerului francez.

sursă foto: mytheresa.com
Mules Jacquemus, 475 euro

 

Eu unul nu pot percepe o ținută purtată fără parfum. Și da, recunosc, selecția de astăzi a pornit, mai degrabă, de la un parfum: Venetian Bergamot de la Tom Ford. Este parfumul pe care l-am testat în weekend, în timp ce încercam să nu-mi pierd mințile într-un mall, și care mi-a adus aminte instant de toate plimbările de seară pe lângă Canal Grande, de iernile cețoase și primăverile umede ale Veneției. Da, parfumul acesta chiar e o încercare admirabil de reușită de-a condensa Veneția într-o sticluță.

sursă foto: douglas.ro
Venetian Bergamot – Tom Ford, 903 lei

Share