Beauty

5 beneficii ale vinului roșu care te vor face să îți torni un pahar chiar acum

ioana pana
February 18, 2019 09:16 AM

Fie că este o seară de vineri petrecută acasă și vrei să te relaxezi după o săptămână grea, fie că este o noapte în club sau o cină romantică la restaurant, vinul roșu este companionul de nădejde în fiecare situație. Consumat în cantități moderate, vinul detensionează mușchii, relaxează mintea și îți dă o stare de spirit mai bună. Și beneficiile sale nu se opresc aici! Iată ce efecte pozitive are băutura alcoolică asupra corpului tău:

5 beneficii ale vinului roșu care te vor face să îți torni un pahar chiar acum

Last night twins ? @rouje

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

  1. Îmbunătățește sistemul imunitar

Dacă fiecare sezon vine după sine cu o răceală și vrei o alternativă pentru vitaminele de zi cu zi, te anunțăm că o găsești chiar pe ușa frigiderului. Exact! Vinul poate să distrugă infecțiile din organism și să îi dea un boost imunității tale.

  1. Poate reduce colesterolul

Dacă nu îl consumi alături de un platou de brânzeturi, vinul poate fi un aliat în lupta cu colesterolul. Resevatrolul, compusul organic care se găsește în struguri, este cunoscut pentru reducerea nivelului colesterolului „rău” și creșterea celui „bun”.

  1. Te scutește de o vizită la dentist

Cercetătorii au descoperit datorită unui studiu din 2014 că vinul roșu poate distruge bacteriile din cavitatea bucală mai eficient decât apa de gură. Atenție, însă! În exces, băutura poate păta dinții, așadar recomandăm consumul cu măsură.

 

??(Photo: @constancearnlt ) #ootd #ParisianVibe #frenchvibes #ParisMonAmour #parisienne #parisian #loveit #fashion #amour #lamour #fashionblogger #streetstyle #sokakmodasi #inspiration #motivation #beautifulhair #parisjetaime #parisinsider #beparisian #howtobeparisian #beautifulhair #parisfashionweek #pfw #parisianlady #parisiangirl #lafemmeparisienne #theparisguru

A post shared by @ parisianvibe on

  1. Îmbunătățește funcțiile cognitive

Chiar dacă sună ciudat, un pahar de vin chiar este benefic pentru creier. Componentele chimice ale vinului previn pierderea neuronilor.

  1. Crește rezistența oaselor

Deși incomparabile din orice alt punct de vedere, laptele și vinul roșu au un efect similar asupra sistemului nostru osos. Având o cantitate semificativă de silicon, vinul crește densitatea, și deci rezistența oaselor, prevenind chiar riscul de osteoporoză.

Te-am convins? Noi zicem că da. Totuși, asemenea tuturor „plăcerilor vinovate ale vieții” recomandăm ca vinul roșu să fie consumat cu măsură.