Fashion

5 lucruri pe care nu le știai despre designerul Virgil Abloh

nicoleta.ispasescu
April 26, 2019 11:01 AM

Virgil Abloh este un designer de modă american, antreprenor și DJ, care și-a început munca în calitate de director artistic al brandului Louis Vuitton în Martie 2018.

În afară de asta, el este directorul executiv al brandului Off-White, o casă de modă pe care a înființat-o în 2013.

Abloh și-a început cariera în lumea modei în 2009, printr-un internship la Fendi, unde a lucrat alături de Kanye West.

Iată cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre Virgil Abloh.

1. Părinții lui sunt originari din Ghana

Mulți dintre voi poate v-ați dat seama de origini după numele de familie. Născut în 1980 în Chicago, Illinois, Virgil Abloh este fiul a doi imigranți din Ghana. Tatăl lui a fost manager într-o companie de vopseluri, în timp ce mama lui era croitoreasă.

2. Era cunoscut drept mâna-dreaptă a lui Kanye West

La începutul carierei lui, Virgil Abloh l-a cunoscut pe Kanye West. Ambii au fost inteni la Fendi, în 2009. Ulterior, Abloh a devenit regizorul creativ al rapperului, care supraveghea totul, de la turnee până la albume etc. De exemplu, Virgil este responsabil pentru directorul artistic al legendarului album „Watch the Throne”, alături de Riccardo Tisci.

3. A studiat inițial arhitectura

Moda a fost dintotdeauna un hobby pentru tânărul Virgil. Deși a fost întotdeauna interesat de artă și modă, a studiat și a absolvit, atât ingineria civilă cât și arhitectura.

4. S-a căsătorit cu iubita din liceu

Virgil Abloh o consideră pe soția lui Shannon ca „prima muză”. Cei doi au ieșit împreună încă din liceu și s-au căsătorit de aproape zece ani. Au și doi copii, o fiică, Lowe, și un fiu numit Gray.

5. A creat brandul Off-White în 2013

În ultimii ani, Virgil Abloh a crescut enorm brandul Off-White, pe care l-a înființat în 2013, care prezintă haine de stradă și care are sediul în Milano. Multiplele colaborări ale brandului, cu Nike, Jimmy Choo, Levi, Moncler sau chiar cu Ikea, i-au ajutat, atât pe Abloh, și implicit Off-White, să se stabilească ca valori sigure în industria modei.

Brandul ready-to-wear a devenit preferatul generaţiei Milenialilor, precum și al marilor celebrități cum sunt Rihanna sau Jaden Smith.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

fw18 women’s Off-White™ collection titled “West Village” prep day fitting photos c/o @chilldays styling c/o @stevie_dance

O postare distribuită de Off-White™ (@off____white) pe