General

5 mituri despre fațetele dentare

maria.apostol
April 29, 2022 12:28 PM

Pentru a îți transforma zâmbetul și a obține o dantură albă, strălucitoare și mult mai estetică, fațetele dentare reprezintă soluția potrivită. Pe lângă rolul de înfrumusețare a dinților, fațetele dentare ajută și la refacerea anumitor imperfecțiuni și redă încrederea în sine. Un zâmbet impecabil și mai natural te ajută să scapi de rețineri și să duci o viață socială mult mai activă.

Există însă și mituri care s-au format de-a lungul timpului, în jurul acestor proceduri de estetică dentară. Iată mai jos care sunt cele mai întâlnite mituri despre fațetele dentare și ce spun specialiștii din estetică pentru a demonta toate aceste idei.

Afectează smalțul dentar

Ceea ce trebuie să știi este că aplicarea fațetelor dentare necesită o intervenție minim invazivă a specialistului, fără a afecta smalțul dentar, prin șlefuire. Principalul obiectiv al medicului stomatolog este de a menține integritatea dinților naturali și a-ți oferi un zâmbet mult visat, dar și o dantură sănătoasă.

Necesită o igienă orală specială

Conform WebMD, atunci când discutăm despre igiena dentară, chiar și în cazul fațetelor dentare, trebuie să respectăm aceiași pași. Un periaj al dinților de două ori pe zi, dimineața și seara, folosirea mijloacelor suplimentare de curățare, precum ața dentară, apa de gură și dușul bucal.

Totodată, medicii stomatologi recomandă, atât în cazul dinților naturali, cât și în cazul celor cu fațete, vizitele periodice în clinica dentară, o dată la 6 luni, pentru igienizări profesionale, ce includ următoarele proceduri: detartraj dentar, periaj profesional și air-flow.

Au un aspect fals

Atunci când te decizi să apelezi la un tratament cu fațete dentare este important să găsești un medic specializat în estetică dentară. Acesta îți va oferi cele mai optime variante de fațete, pentru un aspect cât mai natural și potrivit dorințelor tale.

În cadrul unui consult, specialistul în estetică dentară va discuta cu tine rezultatul pe care îți dorești să-l obții, va analiza fizionomia feței tale și îți va prezenta o simulare a modului în care va arăta noul tău zâmbet.

Se pătează de la alimentele pe care le consumăm

Este important să știi că băuturile și alimentele colorate ori acidulate pot favoriza apariția petelor pe dinți, iar în timp, culoarea naturală a dinților se modifică. Însă atunci când discutăm despre fațetele dentare, dinții sunt mult mai protejați. Acestea sunt realizate dintr-o ceramică fină, iar acest lucru nu permite apariția petelor determinate de alimentele colorate, precum vinul roșu, cafeaua, sucurile acidulate sau fructele de pădure.

Se desprind ușor de pe dinți

Faptul că fațetele dentare sunt realizate din ceramică îi determină pe mulți să spună că sunt fragile și casante. Însă, trebuie să știi că aceste lucrări protetice sunt realizate dintr-o ceramică specială, iar în prezent, tehnologiile au avansat mult, fapt ce conferă tratamente mult mai sigure.

Totodată, cu evoluția calității materialelor, inclusiv calitatea adezivului folosit în aplicarea fațetelor dentare a crescut. Așadar, lucrările protetice au devenit cu mult mai rezistente.

Este important să te informezi cu privire la procedurile de estetică dentară direct de la specialiști. În cadrul vizitelor în cabinetul de medicină dentară vei obține răspuns la toate întrebările tale. Pe lângă faptul că fațetele dentare îți oferă un zâmbet impecabil, îți pot schimba viața.

Sursă poză: unsplash.com