General

5 rețete cu mult usturoi pe care trebuie să le prepari iarna ca să nu răcești

A. S.
January 29, 2020 15:49 PM

Usturoiul este unul dintre cele mai puternice alimente când vine vorba despre luptă cu infecțiile, cu virusurile și bacteriile, un fortifiant natural important al sistemului nostru imunitar.

Usturoiul are  capacitatea de a stimula producția naturală de anticorpi din organism și combate infecțiile, distrugând sute de tipuri de bacterii și virusuri. Mulți specialiști îl numesc cel mai puternic antibiotic natural si îi compară deseori efectele cu cele ale penicilinei.

Guacamole cu usturoi

Un remediu incredibil de ușor de preparat și delicios este guacamole cu usturoi crud.

Ingrediente:

-3 avocado -2-3 căței de usturoi, zdrobiți -o lămâie verde (limetă) -1 1/2 ceașca ceapă roșie, tocată -4 roșii tăiate cubulețe -1 linguriță de sare -1 linguriță chimen -1 linguriță piper roșu -3 linguri de coriandru proaspăt, tocat

Mod de preparare:

Prepararea este cât se poate de simplă: se pisează bine avocado și se amestecă cu restul ingredientelor: sucul lămâii verzi, condimentele, roșiile, ceapă, și coriandrul.

Supă de usturoi

Se toacă 3-4 căței de usturoi și se fierb în 250 ml de apă. Este un remediu vechi, care diminuează severitatea bolii. Supa trebuie consumată o singură dată pe zi. Ajută la eliminarea tuturor toxinelor din organism și reduce febră.

Ulei de usturoi

Într-un pahar de ulei de măsline se pune o căpăţână de usturoi pisată. Amestecul se pune într-un borcan de sticlă şi se ţine la frigider. Înainte de masă, se ia câte o linguriţă de ulei de usturoi amestecată cu o linguriţă de suc de lămâie. Ajută la desfundarea căilor nazale, la bronşite şi tuse.

Ghimbir, lămâie și usturoi  pentru răceală

Amestecul de ghimbir, lămâie, usturoi și apă contribuie la curățarea ficatului și este un bun remediu împotriva răcelii. Este sută la sută natural! Metoda de preparare e simplă și accesibilă pentru oricare dintre noi. Se consumă zilnic amestecul, cu minim 2 ore înainte de prima masă. Este foarte important însă ca acest amestec să nu fie consumat de persoanele care au probleme digestive, deoarece poate crește aciditatea stomacului.

Ingrediente:

  • Usturoi – 8 căței
  • Ghimber – 1 rădăcină de 4-5 cm
  • Lămâie – 2 lămâi tăiate în 4
  • Apă – 4 litri

Preparare:

Spălăm bine lămâia și ghimbirul. Curățăm de coajă ghimbirul și usturoiul. Tocăm ghimbirul și usturoiul în bucăți foarte mici

Tăiem lămâia în 4 cu tot cu coajă. Amestecăm toate ingredientele într-un blender. Într-o oală încăpătoare turnăm cei 4 litri de apă. Adăugăm amestecul din blender și lăsăm la fiert. Când începe să dea în clocot apa, luăm vasul de pe foc și-l lăsăm la răcit. Strecurăm lichidul și îl separăm în borcane sau sticle la rece.

Citește și: 3 REȚETE SĂNĂTOASE CARE AU CA INGREDIENT PRINCIPAL HUMUSUL

Maceratul de usturoi

Se zdrobesc 8 căpăţâni de usturoi şi se pun într-un litru de apă rece în care am adăugat deja 2 linguri de frunze de pătrunjel tocat. Se lasă la macerat peste noapte într-un borcan din sticlă şi se consumă 2-3 linguri înainte de fiecare masă. Cu acest macerat se pot face şi frecţii pe spate sau se pot pune comprese călduţe pe tălpi. Este foarte eficient pentru tratarea gripei şi răcelii.

Citește și: 5 BENEFICII ALE VINULUI ROȘU CARE TE VOR FACE SĂ ÎȚI TORNI UN PAHAR CHIAR ACUM