Beauty

5 trucuri pentru un blond cenușiu perfect chiar la tine acasă. Secretele stiliștilor

ioana pana
July 22, 2019 17:48 PM

Blondul cenușiu a devenit una din tendințele de top în ceea ce privește nuanțele de păr pe parcursul ultimilor ani. Și în timp ce această culoare poate fi un adevărat statement, făcând purtătoarea remarcată oriunde și oricând, este un look destul de dificil de obținut și întreținut.

Pe aceeasi temaTunsoarea anului 2019: bobul scurt! Inspiră-te de la vedete pentru un look fresh

Chiar dacă este de preferat să optăm pentru ajutor profesionist, de multe ori ne găsim în situația de a ne descurca singure, acasă. Iar pentru acele momente, iată cinci sfaturi esențiale oferite de stiliști.

Cum obținem blondul cenușiu

Având în vedere că mult dorita nuanță este una deschisă, trebuie să ne asigurăm că părul nu mai are nicio urmă de altă culoare, fie ea naturală sau artificială. Astfel, părul trebuie decolorat. Și cu cât părul este mai deschis și decolorat, cu atât este mai greu de întreținut. Toată lumea știe cât de neplăcute sunt tentele galben-pui pe un păr blond. Vopseaua, dacă este nevoie, se aplică ulterior.

Cum păstrăm blondul cenușiu sănătos

Riscul ruperii firelor de păr crește cu cât părul este mai degradat, iar decolorantul tinde să aibă acest efect, mai ales în cazul firului subțire. Așadar, trebuie să acordăm o atenție sporită sănătății lui după decolorare. Este recomandat să se evite produsele de styling (placă de păr, ondulator) și să se aplice tratamente hidrarante. Fie că este vorba de măști din comerț sau homemade, variantele sunt multiple.

Cum păstrăm blondul cenușiu impecabil

Păstrarea cenușiului este cea mai dificilă etapă. Nu numai că rădăcinile cresc, dar putem întâmpina efectul de galben-pui, menționat mai sus.

În cazul rădăcinilor, se recomandă decolorarea sau vopsirea ori de câte ori este nevoie, vizibil. Pe piață există inclusiv spray-uri colorante care să mascheze rădăcinile crescute. Pe de altă parte, ca părul să nu devină galben-portocaliu, este nevoie de o atenție deosebită în ceea ce privește expunerea la soare. Soarele tinde să deschidă nuanța de blond și să îi dea tente oranj.

Rolul șamponului violet în îngrijirea blondului cenușiu

Șamponul violet nu este un mit în îngrijirea părului vopsit, așa cum ați putea crede. Acesta poate să fie chiar un ajutor de nădejde: pigmenții violet sunt absorbiți de foliculul de păr, și previn și stopează apariția nuanțelor de galben cald.

Alte trucuri

Evită să speli părul prea des; la fiecare spălare vopseaua tinde să se estompeze. Spală părul de câte ori simți nevoia, însă nu exagera cu spălări mult prea frecvente. Poți opta și pentru șampon uscat.

Hidratează părul. Am menționat acest lucru și mai sus, însă hidratarea este esențială atunci când intervin procedee chimice (și chiar și fizice) asupra părului. Uleiurile ar trebui să fie nelipsite din rutina de spălare. Jojoba, arganul și chiar uleiul de măsline pot face minuni în ceea ce privește sănătatea firului de păr.

Consultă un specialist. Fie că abia te tentează gândul unei astfel de schimbări, fie că ai întâmpinat probleme pe parcurs, nu ezita să consulți specialiști în domeniu. Ei vor ști cum să abordeze problema și cum să prevină dezastrele.