6 paşi simpli spre stilul chic al franţuzoaicelor!

Verdict.ro
July 13, 2017
July 13, 2017

Stilurile cu care jonglăm şi pe care le experimentăm constant pot ajunge să ne definească, să ne devină treptat semnătură personală. Şi de ce să nu ne îndreptăm, deci, atenţia spre cele mai consacrate şi mai apreciate stiluri patentate precum faimosul French Style?

Stilul franţuzesc, relaxat şi boem, aduce o feminitate pe cât de puternică pe atât de suavă, iar culorile sunt, de cele mai multe ori, baza acestui efect. Nuanţele de bej reprezintă un reper cromatic important, dar şi outfiturile basic all black sau cele formate dintr-un tricou simplu, monocrom şi o pereche de jeanşi accentuează aceeaşi intenţie stilistică.

Costumul clasic dă tonul unui outfit care emană senzualitate şi eleganţă, iar purtat cu o pereche de pantofi cu talpă plată subliniază un contrast al stilurilor pe care franţuzoaicele ştiu atât de bine să îl evidenţieze. Malvina, Simona Pătruleasa şi Ines de la Fresanges adoptă cu încredere acest look, dovedind câte abordări stilistice permite costumul: de la accesorizarea cu sandale de tip papuc, până la cea cu pantofi sport sau pantofi cu toc subţire.

Denimul nu poate lipsi din imaginea unui stil franţuzesc ca la carte, iar jeanşii cu talie înaltă, dar şi cei bootcut, se află printre modelele abordate cel mai des. Ami şi Alina Eremia sunt două dintre vedetele care ne-au atras atenţia prin felul în care au integrat jeanşii cu talie înaltă în ţinute cu pantofi sport, dar şi cu pantofi cu toc înalt.

Topurile cu dungi sunt piese reprezentative, combinaţiile de culori alb-negru, alb-bleumarin sau bleumarin-roşu fiind definitorii. Iar purtate cu o beretă sau cu o eşarfă colorată în jurul gâtului trimit fără îndoială la clasicele fashion icons ale stilului franţuzesc.

Trenciul clasic, bej, în stilul Burberry este, de asemenea, o piesă de bază a stilului, iar modelele moderne permit includerea acestui item în garderoba oricărui sezon. Irina Mohora şi Lili Sandu exemplifică felul în care trenciul bej şi o pereche de pantofi sau de cizme cu toc pot aduce o notă clasică de feminitate ţinutei.

Pantofii comozi întregesc outfiturile îndreptate spre stilul franţuzesc, iar dintre modelele reprezentative mocasinii s-au impus ca accesoriu caracteristic. Şi pentru că detaliile sunt la fel de importante ca accesoriile, bijuteriile cât mai subtile, rujul roşu şi o coafură cât mai messy sunt amănunte care nu pot fi trecute cu vederea.

Împreună, aceste piese conturează un French Style atemporal care, pliat pe fiecare personalitate în parte, transformă orice ţinută astfel creată într-o declaraţie de stil.  

 


Share