Beauty

7 idei de coafuri impecabile pentru părul scurt și mediu

raluca.oprea
February 22, 2020 09:45 AM

Dacă îți dorești o schimbare de look, un stil nou sau doar o tunsoare ușor de întreținut, noi îți oferim 10 idei de coafuri impecabile pentru parul scurt sau mediu.

Atitudinea și preferințele personale sunt cei mai importanți factori în alegerea unei coafuri impecabile, însă dacă aveți firul de păr subțire, ar fi bine să evitați să îl lăsați să crească prea lung. O tunsoare scurtă, în still pixie sau un bob mediu, sunt însă alegerile perfecte atât pentru comoditate, cât și stil.

Veți fi în trend și cu vedetele de la Hollywood, tot mai multe celebrități alegând să renunțe la buclele lungi, în favoarea unui păr scurt sau mediu. Actrițe precum Jenna Dewan, Jada Pinkett Smith sau Sandra Bullock sunt fane declarate ale acestui stil!

Idei de coafură pentru păr scurt

Pixie scurt

Dacă îţi dorești o tunsoare extrem de ușor de aranjat, stilul pixie scurt este cel mai simplu de abordat. Este o variantă preferată de femeile îndraznețe, precum fiica lui Lenny Kravitz, Zoe. Este foarte ușor de aranjat, doar cu un pieptene scurt și puțin fixativ.

Tunsoare Pixie Scurt

Scurt și întins

Această coafură este pe cât de simplă, pe atât de elegantă. Părul proaspăt spălat trebuie doar împărțit la mijloc și uscat la intensitate medie. Pentru a vă asigura că nici o șuviță nu stă la întâmplare, îl puteți îndrepta perfect cu placa. Poate fi lăsat peste urechi, sau dat pe spate, pentru un plus de eleganță. Finalizați coafura cu un spray pentru strălucirea părului.

Păr scurt şi întins

Cărarea pe o parte

Preferat de actrița Vanessa Hudgens, cărarea pe o parte este o variantă minunată dacă doriți să dați mai mult volum coafurii. Se realizează cu ușurință, pe părul proaspăt spălat și uscat. Nu trebuie decât să îl împărțiți pe o parte și să aranjați cu grijă fiecare secțiune, pentru un look impecabil.

Stilul de coafură cu cărarea pe o parte

Bobul asimetric

Dacă bobul clasic este ți se pare plicticos, ai putea să încerci o tunsoare bob asimetrică. Pentru această coafură, părul este tuns mai scurt la ceafă și lăsat mai lung în față.

Există multe feluri în care poți aranja o asemenea tunsoare, însă nouă ne place tare mult cum arată Jenna Dewan cu o cărare laterală și bucle ușoare. Părul trebuie uscat cu feonul si împărțit adânc într-o parte. Apoi, separați secțiuni groase de păr si ondulați-le ușor cu placa sau ondulatorul. Finalizați coafura cu fixativ.

Bob asimetric

Idei de coafură pentru păr mediu

Bucle ușoare

Indiferent că este vară sau iarnă, buclele ușoare sunt întotdeauna o alegerea ideală. Pot fi create în foarte multe feluri, însă cel mai simplu este să folosețti ondulatorul pe părul ușor umed și să aranjezi buclele tracând degetele prin ele.

Bucle uşoare

Neted şi drept

Părul de o lungime medie, tuns drept și cu fiecare șuviță perfect netezită, transformă instant un look casual într-unul de o eleganță clasică. Trebuie doar să îl usuci cu feonul și peria și să îl întinzi foarte bine cu placa. Ca să arate totul perfect, nu uita că pentru această coafură vârfurile trebuie să fie cât mai sănătoase, altfel fiecare imperfecțiune va fi scoasă în evidență.

Păr neted şi drept

Bob lung ondulat

Bobul lung este alegerea ideală dacă vrei să încerci altceva în afară de părul lung, dar nu te simți pregătită de o schimbare radicală.

Bob lung şi ondulat

Pentru a recrea coafura lui Kerry Washington, părul trebuie tăiat până la nivelul claviculei și uscat bine cu foenul. Faceți cărarea pe o parte și creați buclele cu ondulatorul. Pentru a asigura rezistența coafurii, folosiți puțin fixativ.

Sursa foto: pinterest.com