Beauty

7 motive pentru care să nu alegi intervențiile cu botox

iulia.statie
September 25, 2019 17:03 PM

De la celebrități la oameni simpli, mulți doresc să prevină semnele îmbătrânirii. Cu mult timp în urmă, intervențiile estetice erau ceva la care mulți doar visau, căci doar cei bogați și le puteau permite. Acum că au devenit mult mai accesibile la preț, multe persoane recurg la acestea. Una dintre cele mai populare alegeri este botoxul. Poate te gândești la câteva intervenții, dar știi exact efectele acestei substanțe. Înainte de a alege aceste modificări estetice, ți-am pregătit 7 motive pentru care să nu alegi intervențiile cu botox.

Pe aceeasi temaBotox natural pentru riduri făcut în casă, cu un produs din bucătărie! Face minuni și tu habar nu aveai

Rezultatele nu rezistă de obicei

Poate vezi rezultate imediat după intervenție, dar eventual mușchii faciali o să revină la funcțiile inițiale, iar în câteva luni trăsăturile naturale își vor face apariția. Ceea ce înseamnă că acele riduri de care fugi o să revină la un moment dat.

Botoxul este o investiție pe termen lung

Pentru că acesta nu promite schimbări permanente, ridurile se vor forma din nou. Dacă îți dorești trăsături fine mereu, va trebui să faci injecții constant, ceea ce te va costa mai mult decât crezi.

Este periculos

Toxina botulinică sau botoxul este una dintre cele mai toxice substanțe din lume. Există o posibilitate ca aceasta să se extindă spre alte părți ale corpului. Când acest lucru se întâmplă, persoana poate dezvolta botulism ce este o boală rară ce poate deveni fatală.

Te poate face să pari mai în vârstă

După ce ai apelat la botox, pielea ta devine mai întinsă și mai fermă și fața ta are un aspect de păpușă. Asta dacă totul decurge conform planului, dar uneori se poate întâmpla să ajungi să arați mai rău. Multe celebrități au încercat să arăte mai tinere recurgând la această metodă, dar carierele nu au mai mers la fel de bine căci botoxul le-a distrus trăsăturile.

Botoxul susține standarde de frumusețe total nerealiste

Încercând să arăți mai tânără constant poate altera satisfacția fața de propria persoană, iar botoxul promovează standarde de frumusețe nerealiste ce dau aspectul perfecțiunii trăsăturilor, ceea ce este complet nedrept față de femeile ce nu au cum să recurgă la aceste transformări.

Efectele secundare te pot lăsa cu fața paralizată

Sunt multe efecte secundare ce îți pot face mușchii faciali să paralizeze. Poți experimenta simptome de răceală, alergii, migrene violente. Acestea pot dura o lună sau mai mult.

Tot o să înaintezi în vârstă

Nu contează prin cât de multe intervenții trece o persoană, căci nimeni nu poate evita trecerea anilor. Dar schimbările pe care înaintarea în vârstă le aduce nu trebuie să fie văzute ca un lucru rău, căci de multe ori sunt foarte frumoase. A învâța să te iubești și să te accepți la orice vârstă te poate face mult mai frumoasă și luminoasă, te vei simți mai bine cu tine și vei învăța să îți iubești corpul și să ai încredere. De asemenea, poți economisi mulți bani.

Sursă: Her Beauty

Sursă foto: Pinterest