General

7 semne ce îți arată că ai o dependență față de partener

iulia.statie
October 3, 2019 14:17 PM

Este remarcabil să întâlnești o persoană ce te face să te simți împlinită pe toate planurile și te adoră așa cum ești cu adevărat. Dar când vine vorba de viața ta personală și de dezvoltarea ta ca persoană, relațiile dependente nu îți vor oferi posibilitatea să te apreciezi pe tine și să ai parte de independență. Pentru faptul că tu și partenerul tău vă completați așa bine, vă bazați unul pe celălalt în toate aspectele vieții. În loc să fii independentă și să ai grijă de propriile probleme, aștepți ca partenerul să te ajute. Sună familiar?

Pe aceeasi tema10 semne ce îți arată că ai o relație sănătoasă

Iată 7 semne ce îți arată că ai o dependență față de partener:

Îți este frică de propriile emoții

Orice s-ar întâmpla în viață, rău sau bine, dorești să îți împarți emoțiile cu partenerul tău. Eviți să te confrunți cu ceea ce simți și mai bine te ascunzi în brațele iubitului. Încearcă să te redescoperi petrecând timp singură, emoțiile pe care le ai te fac ceea ce ești, nu încerca să le eviți.

Viața ta socială suferă

Dependența de partener te-a făcut să îi dedici tot timpul lui, uitând de conexiunile tale și viața ta socială de înainte.

Nu ai o opinie proprie

Mereu aștepți ca el să ia deciziile. Îți este greu să ai propriile opinii sau să iei decizii pentru că într-o relație dependentă cel mai mult te bazezi pe partenerul tăi în tot ceea ce contează, iar asta se transformă într-un obicei de care este greu să scapi. Nu te grăbi să tragi concluzii atunci când ești întrebată despre ceva, așteaptă puțin pentru a-ți da seama dacă ce dorești să răspunzi este cu adevărat ceea ce gândești tu sau ceea ce dorește partenerul tău.

Te gândești doar la planurile lui de viitor

Dacă visele sau cariera ta au avut de suferit din cauză că te gândești doar la viitorul partenerului, înseamnă că ai o dependență. Îți expui părerile atunci când vorbiți despre viitor sau accepți orice are el de zis? Fă un pas înapoi și gândește-te la ce îți doreai înainte să ai o relație.

Îți este frică să îți exprimi sentimentele negative

Chiar dacă este furie sau pur și simplu ești enervată datorită unei situații, nu te simți niciodată destul de comod pentru a spune la ceea ce te gândești. Dacă nu îți vei exprima sentimentele sincer și liber, acest lucru poate duce la depresie sau la scăderea stimei de sine.

Te definești prin ochii lui

Imediat cum neglijezi ceea ce gândești despre tine și te definești prin ochii lui, ar trebui să îți dai seama că acest lucru nu este de bine. Stima ta de sine nu depinde de ceea ce gândesc sau spun oamenii despre tine. Ar trebui să restabilești conexiunea cu tine.

Îți este frică de singurătate

În relațiile în care partenerii sunt dependenți unul de celălalt, aceștia nu pot suporta gândul de a rămâne singuri sau de a petrece timp separat. A te agăța de partener pentru că nu te simți sigur singură nu este o modalitate bună de a-ți depăși fricile.

Sursă: Her Beauty