Fashion

8 culori alese de Institutul Pantone pentru Spring Summer 2021. Una din ele va fi culoarea anului!

Oana Nutu
August 22, 2020 15:20 PM

Intitulată Botanica: A beautiful world full of inspiration, colecţia de culori propusă de Institutul Pantone pentru Primăvară-Vară 2021 este una inspirată din armonia culorilor care se găsesc în natură, aşa cum îi spune şi numele. După toată drama culorilor din ultimele sezoane, pentru Primăvară-Vară 2021 păşim într-un sezon al liniştii, al culorilor mai naturale care sugerează inflenţa coloranţilor naturali şi ai reciclării. La fel cum lumea din jurul nostru a explodat şi înflorit în nuanţe strălucitoare, uimitoare, unele scântei de culoare apar şi în nuanţele de verde ale pădurilor uscate, alături de culorile ciupercilor şi sclipirile de albastru din spectru. „

Pe aceeasi temaCe culori purtăm în 2020. Sugestiile Institutului Pantone

Pantone propune alături de culorile naturale o atenţie deosebită şi când vine vorba de texturi, variaţii ale intensităţii culorii, luminii şi formei. În natură nu este nimic plat, totul are volum,  tonuri de culoare sau de luminozitate.

Orange.com

Orange.com este o surpriza sezonului Primăvară-Vară 2021 prin expresivitate şi totuşi naturaleţe. Practic roşul a fost diluat puţin cu galben în care s-a adăugat un strop de alb cremos, luminos. Exprimă dinamismul, carisma şi determinare, este o culoare puternică, creativă.

Victoria Blue

Numele vine de la specia de salvie Victoria Blue Salvia, de un albastru intens, dar natural. O culoare de zi sau de seară clasică dar cu personalitate, albastrul pare că nu se demodează niciodată, fiind capabil permanent să se reinventeze în paletele designerilor.

Golden Glow

Galbenul gutuilor coapte, al lanurilor de floarea soarelui, un galben cald, cu puţin maro, natural, intens, strălucitor. Prin definiţie culoarea verii, galbenul rămâne şi anul viitor în trend.

Fuchsia Red

Pentru a-i tăia din excentricitate, fuchsia a fost mixată cu un strop de roşu, astfel ea are nuanţe spre mov plămâniu, ca un shake de fructe de pădure. Arată foarte bine pe o pereche de pantofi stiletto sau o ţinută de birou pe care vrei să o scoţi diin anonimat.

Jasmine Green

Iasomia verde a fost inspiraţia acestei culori primăvăratice, fresh, naturale. O puteţi purta pe o cămaşă sau chiar pe un costul format din două piese dacă sunteţi mai îndrăzneţe. Este o culoare veselă care aminteşte de natură şi plantele care renasc.

Sugar Coral

Ne aducem aminte culoarea anului 2019, Living Coral, un mix între roşu, alb şi puţin galben. În 2021 Pantone a îndulcit puţin această culoare prin adăugarea albului care i-a oferit luminozitate, naturaleţe. Arată foarte bine într-o ţinută, dar şi pe unghii sau pe buze.

Guacamole

Cea mai des întâlnită culoare în natură este verdele  în nuanţele sale. Guacamole este apropiată de kaki, însă cu mai puţin ton de maro şi mai luminos. De obicei designerii includ culoare în sezonul mai rece, însă de data aceasta este propusă ca o culoare proaspătă, de primăvară,  ideal de asortat cu culori bej sau alb.

Pink Lady

Culoarea Pink Lady o găsim în natură pe merele proaspăt pârguite de soarele verii dar şi în colecţiile designerilor de anul viitor. Defineşte feminitatea şi delicateţea adăugând atitudine ţinutei. Este rozul deschis sau rozul pudră pe care îl puteţi introduce uşor în garderoba de zi.