Fashion

8 genți must have din prezentarea Chanel Métiers d'art 2019!

irina.letitia
December 6, 2019 16:28 PM

Pe 4 decembrie, casa Chanel a prezentat o nouă colecție Métiers d’art, într-o locație simbolică pentru brand, Le Grand Palais, din Paris. Decorul impresionat a reprodus perfect apartamentul deținut de Mademoiselle Coco Chanel de pe strada Cambon nr. 31. In acest decor impresionant am admirat nu mai puțin de 71 de ținute, într-o odă adusă stilului creatoarei casei. Cu adevărat spectaculoase sunt gențile propuse în noua colecție, reinterpretări ale unor piese clasice, precum și adevărate opere de artă sculpturale.

8 genți must have din prezentarea Chanel Métiers d’art 2019!

Virginie Viard, designerul casei Chanel (succesoarea lui Karl Lagerfeld) a colaborat de această dată pentru realizarea spectaculosului decor cu Sofia Coppola, regizor câștigător al premiului Oscar. Duo-ul artistic a transformat spațiul din Grand Palais într-o serie de camere, decorate în stilul apartamentului baroc al lui Coco Chanel. Mobilierul și biblioteca au fost pictate manual, ornamentele și obiectele fiind reprezentative pentru stilul creatoarei: fotografii înrămate, camelii, capete de leu aurite.

Intreaga colecție a fost gândită de Virginie Vard ca o reîntoarcere la originile casei Chanel și la viziunea fondatoarei, Gabrielle Chanel. “Există aici o formă de simplictate, abecedarul esențial al casei Chanel”, a declarat designerul.

Tocmai pentru a se raporta la istoria casei, Virginie Vard nu a dorit să prezinte colecția Métiers d’Art într-un colț îndepărtat al lumii, cum s-a întâmplat până acum, ci la Paris, acolo unde există chintesența Chanel.

Vezi această postare pe Instagram

@mona_tougaard at @chanelofficial’s #chanelmetiersdart show last night ✨✨ #Chaos69

O postare distribuită de Chaossixtynine (@chaossixtynine) pe

Acest lucru se vede perfect și în ținutele ilustrate, atât în zona hainelor, cât și a accesoriilor. Gențile sunt cu adevărat spectaculoase. De la interpretări ale unor piese clasice, cum ar fi Chanel 2.55 sau Chanel 19, până la poșetele sculpturale, cu forme inedite și genți micro, am avut parte de o adevărată desfătare vizuală.

Admiră în galeria foto și restul selecției de genți prezentate în cadrul colecției, care ne-au cucerit!