Fashion

8 tendințe importante pentru sezonul de primăvară/vară

iulia.statie
March 5, 2021 19:44 PM

Trebuie să înțelegem, înainte de a privi colecțiile pentru primăvară/vară dezvăluite de brand-urile de modă, că fiecare piesă a fost creată într-un context plin de schimbări. Pandemia a dat peste cap industria, iar designerii au fost nevoiți să gândească fiecare creație departe de echipa lor, să mute show-urile în mediul online și să fie creativi în timp ce stăteau acasă, la fel ca toată lumea.

Pe aceeasi tema8 culori alese de Institutul Pantone pentru Spring Summer 2021. Una din ele va fi culoarea anului!

Cum resursele nu au fost nelimitate, calendarul tradițional a fost modificat, iar publicul nu a mai fost prezent, există diferite percepții pe care le-am văzut. Totuși, cum creezi o colecție atunci când nu știi ce vor purta persoanele după un an de pandemie?

Modul de a ne îmbrăca poate să aibă un impact uriaș asupra modului în care ne simțim, așa că am observat o reîntoarcere la plăcerea de a ne juca atunci când vine vorba de stilul vestimentar. Creatorii de modă au pus accentul pe ce avem nevoie cu adevărat, iar unii au dezvăluit piese vesele, în timp ce alții au optat pentru a prezenta creații clasice, reinterpretate.

Au trecut șase luni de când aceste colecții au fost lansate, dar încă ne întrebăm cum va arăta viața noastră în 2021. Totuși, există câteva piese ce își vor face ușor loc în garderoba noastră în sezonul călduros, unele s-au menținut în tendințe încă de anii trecuți, altele au puternice influențe vintage. Din fericire, a existat o doză puternică de optimism, ca și cum moda ar fi antidotul pentru a readuce fericirea. Iată cele mai importante trend-uri:

Rochii diafane

În 2020, nu am avut parte deloc de rochii pe care să le purtăm la diferite evenimente speciale, sau de momente în care ne doream să afișăm piese delicate. Cu acest gând în minte, casele de modă au dezvăluit creații extravagante, frumoase, diafane, pline de materiale sau condimentate cu o broderie specială. Este clar: se dorește o reîntoarcere a pieselor deosebite de care nu ne-am mai bucurat de mult timp.

Ținute pentru plajă

Escapismul a fost o temă pe care mulți creatori de modă au abordat-o. Cum sezonul călduros de aduce aminte de mare și de plăcerea de a sta la soare, lenevind toată ziua, ținutele perfecte pentru plajă au luat cu asalt prezentările de modă. Bineînțeles, nimeni nu s-a dus atât de departe ca Versace, ce a venit cu nuanțe tari, vesele și piese senzuale pentru vacanță.

Little black dress

Rochia neagră este o piesă clasică ce o să reziste în tendințe mulți ani de acum încolo, datorită faptului că este extrem de versatilă. Cum am migrat spre creații atemporale în ultima perioadă, casele de modă au oferit și un răspuns, reinterpretând această rochie. În 2021, o să optăm pentru creații din materiale ușoare, fluide, cum ar fi satinul, pentru a arăta fabulos în timp ce nu ne dăm prea mult silința.

Piese roz

Mai mulți creatori de modă au îmbrățișat o stilistică extrem de optimistă pentru sezonul călduros, iar acest lucru s-a observat foarte tare prin prezența pieselor roz în colecții. Ar trebui să ne așteptăm să vedem cât mai multe rochii voluminoase în aceste nuanțe vesele, dar și ținute elegante. Nu ne miră că această culoare a fost prima la care s-au gândit brand-urile, fiind extrem de îndrăzneață.

Black & white

A existat o antiteză vestimentară atunci când a venit vorba de colecțiile pentru noul sezon. Unii creatori de modă au optat pentru o explozie de culoare și de print-uri inedite, pe când alții s-au axat pe piesele clasice, în alb și negru. A investi în astfel de creații la momentul actual pare o decizie înțeleaptă, mai ales pentru faptul că vor rezista mult timp în garderobă și sunt extrem de versatile.

Mâneci bufante

Mânecile bufante se mențin în tendințe încă de vara trecută, dar, se pare că brand-urile au simțit că nu am avut timp să expunem piesele cu aceste artificii voluminoase. Se pare că trend-ul va deveni și mai puternic în acest an, în timp ce se potrivește perfect cu rochiile diafane. Delicatețea, feminitatea și frumusețea sunt câteva dintre obsesiile tuturor pentru lunile viitoare.

Bustiera

Bustiera nu mai este o piesă pe care să o purtăm doar sub haine. Acest trend este unul extrem de îndrăzneț, ce pune accentul pe piesele hot pe care putem să le purtăm din nou, simțindu-ne bine în pielea noastră. Pentru cei ce vor să riște, bustierele pot fi purtate alături de o cămașă deschisă sau un blazer, iar pentru cei ce nu vor să exagereze, alături de o rochie transparentă.

Materiale transparente

A existat o idee de fluiditate în ultimele colecții pentru sezonul călduros, așa că materialele fine, transparente, au cucerit prezentările. Cum romantismul a cuprins creatorii de modă, este oarecum natural să vedem că aceste piese perfecte pentru temperaturile ridicate se întorc.