Case de vedete

Acum puteti gasi gresie imitatie parchet perfecta pentru nevoile dumneavoastra!

Verdict.ro
December 23, 2021 20:47 PM

Pardoseala este într-adevăr o bază importantă pentru cum arată casa dumneavoastră, ceea ce înseamnă că este un aspect care chiar contează atunci când discutăm despre tipul de pardoseală utilizată dar și de culoarea aleasă și modelul dorit.

Este important să vă cunoașteți nevoile, deoarece există posibilitatea de a alege între două tipuri de pardoseală, tipuri care sunt cele mai populare și utilizate în ziua de astăzi.

În mod clar, nu este vorba doar de estetică, ci de funcționalitate și fezabilitate și este o decizie care trebuie bine cântărită înainte de a fi luată, deoarece este vorba despre o investiție pe care nu o putem face în fiecare zi și despre o operațiune care provoacă destul de mult deranj în locuință și care necesită și mult timp pierdut.

În cazul în care nu v-ați dat seama deja, două dintre cele mai populare tipuri de pardoseală folosite în ziua de astăzi în mai toate locuințele, sunt reprezentate de pardoseala din gresie și pardoseala din lemn.

Pardoseala din lemn

Indiferent că discutăm despre lemn de esență tare, laminat sau chiar o pardoseală din bambus, podeaua va căpăta în acest caz o notă caldă și luxoasă. Acel aspect de lemn va schimba complet aspectul oricărei locuințe, în special în ceea ce privește o cabană de la munte care este construită integral din lemn.Ca și pardoseala din lemn, cea mai des întâlnită opțiune, este parchetul laminat deoarece are o rezistență sporită în timp, dar și un preț extrem de accesibil.

Din punct de vedere estetic, o pardoseală din lemn asigură un design primitor și călduros. Alături de finisajul bogat, podeaua din lemn adaugă și căldură încăperii. Deci, dacă doriți o atmosferă confortabilă și primitoare, o pardoseală din lemn cu siguranță vă poate asigura aceste caracteristiti pentru locuința dumneavoastră.

În ceea ce privește modul de instalare, scândurile care compun o pardoseală din lemn, au de regulă un sistem de îmbinare foarte bun și care asigură linii perfecte și îmbinări de neobservat. Este vorba despre îmbinări de tip caneluri și limbă care asigură nu doar o îmbinare perfectă ci și un montaj ușor de realizat.

Că și întreținere, o pardoseală din lemn nu este nici foarte pretențioasa dar nici nu trebuie neglijată. Dacă beneficiază de o curățare periodică și cu soluții speciale dar și de un tratament specific lemnului care nu este laminat, atunci parchetul poate asigura o estetică plăcută pentru mult timp și poate avea o durată mare de viață. În general, podeaua din lemn, în special parchetul, trebuie curățat cu un mop ușor umed și cu soluții de curățare dedicate. Aveți grija să nu vărsați cantități mari de apa, deoarece lemnul care nu este bine tratat se poate umflă extrem de mult, moment în care va necesita înlocuire.  Adăugați căldură picioarelor dumneavoastră la temperaturi scăzute și este perfect pentru casele cu persoane în vârstă, deoarece este rezistent la alunecare.

Pardoseala din gresie

 

Plăcile de gresie pe care le utilizăm într-o cantitate extrem de mare pentru pardoseli atât din interior cât și din exterior, sunt realizate din argilă sau cuarț, fiind “glazurate” pentru a căpăta acea suprafață exterioară impermeabilă și lucioasă, la temperaturi extrem de mari. O placă de gresie este disponibilă în texturi strălucitoare cât și în texturi mate, permite desenarea unei varietăți extrem de mari de modele, dar și colorarea în orice nuanță posibilă.

Din punct de vedere estetic, gresia pentru pardoseala este disponibilă în mai multe culori, modele și stiluri. Indiferent dacă doriți plăci de gresie care să adauge un plus de lumină și veselie locuinței dumneavoastră sau doriți plăci de gresie simple, neutre pentru un design cât mai simplist, nimic nu este imposibil din acest punct de vedere. Tot din punct de vedere estetic, trebuie să știți că puteți opta și la gresie imitatie parchet dacă vă doriți să vă bucurați de calitățile acestui material ceramic dar și de aspectul plăcut de lemn.

În ceea ce privește instalarea, lucrurile sunt ușor mai complicate și deranjul este ceva mai mare decât în cazul parchetului din lemn, însă, odată ce plăcile de gresie au fost instalate, mulți ani de acum înainte nu va mai fi necesara nici un fel de intervenție. Plăcile de gresie sunt așezate pe un strat de adeziv pentru gresie dacă podeaua este realizată din ciment, iar rosturile sunt umplute cu un alt adeziv special pentru această operațiune.

Întreținerea gresiei se face mult mai ușor în comparație cu cea a parchetului. În primul rand, gresia este rezistentă la umeazeala și apă. Puteți să vărsați din greșeală o găleată întreagă de apă pe o podea din gresie, și nimic rău nu se va întâmplă. Tot ce aveți de făcut, este o simplă curățare regulată cu un mop umed și cu soluții specifice de curățare și asta este tot.

În plus, gresia este ideală pentru familiile care au animale de companie, în special căini, deaorece este extrem de greu de zgâriat sau deteriorat, pe când pardoseala din lemn, este mult mai sensibilă la gheruțele cățeilor.

Este de menționat și faptul că, dacă vă doriți încălzire prin pardoseală, o podea din gresie reprezintă un “must have”. Deoarece este vorba despre placi ceramice, podeaua se vă încălzi mult mai bine și va fi capabila să păstreze căldura pentru o perioada mai lunga de timp. De asemenea, gresia este un material rece care vara vă va putea ajuta să păstrați o temperatură convenabilă în casă chiar și în cele mai toride zile ale anotimpului cald.