News

Adevăratul motiv pentru care Brad Pitt nu va mai juca în niciun film anul acesta

nicoleta.ionita
February 23, 2020 15:21 PM

Brad Pitt este unul dintre cei mai iubiți actori de la Hollywood, însă anul acesta va sta pe bară și nu-și va mai încânta fanii cu rolurile sale spectaculoase. Ajuns la vârsta de 56 de ani, Brad Pitt a reușit să câștige primul Oscar din cariera de actor. Luna aceasta a fost premiat pentru rolul secundar din filmul ”Once Upon a Time…in Hollywood”.

Brad Pitt ia o pauză de la actorie

Anul 2020 a început perfect pentru Brad Pitt. Îndrăgitul actor a primit în sfârșit primul Oscar, chiar dacă a fost doar pentru un rol secundar. Prestația din filmul lui Quentin Tarantino, ”Once Upon a Time…in Hollywood”, a fost extrem de apreciată de critici și astfel Brad Pitt le-a luat fața altor nume grele de la Hollywood, care erau nominalizate la aceeași categorie. Pentru același film, în care a jucat alături de Leonardo DiCaprio, Pitt a câștigat și Globul de Aur.

Brad Pitt a câștigat anul acesta primul Oscar din cariera de actor

Totuși, acesta nu a fost primul Oscar din cariera lui Brad Pitt. În 2014, a reușit să obțină statueta aurită, dar în calitate de producător al filmului ”12 ani de sclavie”. Pitt a început să facă trecerea și în spatele camerelor de filmat încă din 2007, când a realizat o adaptare după o bandă desenată. Și cum de la cariera de actor nu este decât un pas până la cea de producător, Brad Pitt a decis să-și acorde mai mult timp pentru a câștiga cât mai multă experiență și în această provocare. Astfel, îndrăgitul actor a luat decizia ca în 2020 să nu mai accepte niciun rol, pentru a avea cât mai mult timp să se concentreze pe partea de producție a filmelor.

Viața lui Brad Pitt bate filmul

Ajuns la vârsta de 56 de ani, Brad Pitt are în spate o carieră de actor de 33 de ani, perioadă în care a jucat în peste 80 de filme. Chiar dacă de-abia acum a plecat acasă cu Premiul Oscar pentru interpretare, actorul american a mai fost nominalizat de trei ori la cel mai râvnit trofeu din cinematografie. Prima dată s-a întâmplat în urmă cu 24 de ani, când Brad Pitt a fost nominalizat pentru cel mai bun actor într-un rol secundar. Este vorba despre filmul ”12 Monkeys”.

Acesta a așteptat apoi încă 13 ani, până în 2009, pentru a fi din nou pe lista nominalizărilor, de data aceasta la categoria cel mai bun actor într-un rol principal. Filmul ”The Curious Case of Benjamin Button” a fost unul dintre cele mai importante în care a jucat Brad Pitt și producția a fost una extrem de apreciată atât de fani, cât și de critici. 13 nominalizări la Oscar a primit celebrul film și a obținut trei statuete. Printre acestea nu s-a numărat însă și cea pentru rolul principal, interpretat de Pitt.  În 2012, Brad Pitt avea să fie din nou nominalizat pentru cel mai bun actor într-un rol principal, de data aceasta pentru rolul din filmul ”Moneyball”. Nici atunci nu a câștigat.

De la un puști timid, Brad Pitt a devenit unul dintre cei mai buni actori de la Hollywood

Deși acum este unul dintre actorii de top de la Hollywood, Brad Pitt a trecut prin multe încercări înainte de a-și vedea visul cu ochii. A vrut să facă Facultatea de Jurnalism, dar cu puțin timp înainte de a termina studiile, a plecat în Los Angeles, cu dorința de a deveni un actor celebru. Începuturile au fost grele: a fost nevoit să lucreze ca șofer de limuzină, a muncit cu ziua pentru o firmă care muta mobilă și a fost chiar și mascota unui restaurant. După câteva apariții scurte în serialele ”Another World” și ”Growing Pains”, Brad Pitt a atras atenția specialiștilor și a primit un rol în filmul ”Thelma și Louise”, în 1991.

Acela avea să fie începutul unei cariere impresionante. Primul rol important a venit un an mai târziu, în filmul ”A River Runs Through It”, al lui Robert Redford. Au urmat rolurile din ”Interview With the Vampire”, ”Seven”, ”Fight Club” și seriile ”Ocean’s Eleven”, ”Ocean’s Twelve” și ”Ocean’s Thirteen”, iar succesul era deja garantat pentru Brad Pitt, care acum are o avere de peste 300 de milioane de dolari.