News

Alina Tănasă, totul despre cum s-a descurcat în izolare cu un bebeluș

iulia.statie
May 15, 2020 14:20 PM

Pentru majoritatea izolarea a reprezentat o provocare, iar pentru femeile gravide sau ce au nou născuți a fost de două ori mai greu. Acestea s-au luptat cu multe gânduri, incertitudini și au avut multe întrebări, să nu mai spunem de depresia postnatală.

Pe aceeasi temaAlina Tănasă, speriată din cauza virusului

Alina Tănasă, totul despre cum s-a descurcat în izolare cu un bebeluș

Alina Tănasă, influencer și stilist, este una dintre proaspetele mămici și a discutat cu publicația CSID pentru a dezvăluit toate provocările pe care le-a întâmpinat, dar și despre gândurile sale atât din perioada de izolare.

„De vreo săptămână și ceva am început și eu să ies afară cu el, e greu să stai doar în casă cu bebe, are și el nevoie de vitamina D, s-a făcut foarte cald. A fost ușor, oricum ar fi trebuit să stau acasă. Aveam niște plecări programate, numai 4 în țară, eram puțin îngrozită. Când a venit toată nebunia și s-au anulat, am respirat cumva ușurată. E mai bine să stai acasă cu bebe, ești tu cu el, îți creezi o legătură.”, a zis vedeta.

„Cred că mămicile se cam bucură cumva de izolare, cu toate că sunt speriate. Citeam tot felul de chestii, cum să nu îl pup? E în continuare stresant, am momente când sunt relaxată și am momente când ma ia panica foarte tare. Văd cum se uită oamenii în general, lumea e speriată cumva.”, a continuat aceasta.

Cât despre cumpărăturile privind necesitățile, Alina a dezvăluit că a avut parte și de ajutor din partea soțului ei, deci perioada a trecut cumva mai ușor.

„Am toate tipurile de dezinfectate. Mă întrebam dacă am dezinfectat bine. Eu primesc foarte multe pachete, e un stres, în continuare va fi un stres. Am avut noroc că a fost soțul meu la cumpărături, el nu e genul care să stea în casă, pentru el a fost mai rău ca mine. Am ieșit după prima lună la cumpărături și a fost groaznic. Pe mine m-a luat plânsul, ziceam că nu mai vreau, nu mai merg. Pe bebe îl plimb pe aici, am multe străduțe în spatele blocului, pe aici e liber.”, a spus vedeta.

Totuși, deși a fost o perioadă stresantă, aceasta recunoaște că într-un fel nu a putut să ducă la extrem metodele de prevenire și a stat mai relaxată, totul mergând ca pe roate.

„Soțul meu se dezinfecta, nu am fost chiar atât de absurzi. E imposibil, trebuie să fii super maniac ca să te speli de o tonă de ori, să te dai cu mult dezinfectat, îți faci o tonă de ori. Am lăsat hainele la intrare, într-un loc special. Nu am fost extrem de maniaci.”, a dezvăluit ea pentru publicația menționată mai sus.

Cât despre nașterea bebelușului și perioada de acomodare, Alina este mândră de ea pentru că totul a ieșit așa cum și-a dorit și nu suferit de depresie postnatală.

„Nașterea bebelușului nu a fost cum mi-am imaginat, dar a fost cum mi-am dorit. Am avut o naștere naturală, am alăptat ușor, alăptez în continuare, este cum mi-am dorit. Puteau să fie și 200 de milioane de oameni în sală, efectiv nu m-ar fi interesat. Începutul a fost mai complicat, dar sunt mândră de mine. Nu te învață nimeni cum o să fie. Am crezut că o să am depresie postnatală, dar nu a venit. Am încercat să dorm când doarme el, cred că privarea de somn este cea mai mare problemă, ea duce la depresie și la o stare foarte proastă.”, a povestit aceasta.