Fashion

Amancio Ortega, fondatorul Zara, duce o viață modestă. Ce mașină conduce acesta

nicoleta.ispasescu
April 30, 2019 11:13 AM

Amancio Ortega, fondatorul Zara, are 80 de ani și este al doilea cel mai bogat om din lume.

Cu toate astea, este discret și duce o viață extrem de modestă. Toată lumea știe că Amancio Ortega mănâncă la cantină, alături de angajaţi, se îmbracă cu haine second hand și conduce o mașină simplă.

Miliardarul care deține Zara are o serie de obiceiuri umile și nu i-a plăcut niciodată să iasă în evidență, dovadă sunt puținele interviuri din presă.

Ce trebuie să știi despre fondatorul Zara

1. Are un trecut umil

Născut în timpul războiului civil spaniol, Ortega a avut o poveste adevarată de „Cenușăreasă”. Fiul unui lucrător feroviar și al unei menajere, tânărul ambițios Ortega a plecat acasă la 14 ani, pentru a câștiga mai mulți bani pentru familia sa. A început să lucreze pentru cineva care făcea tricouri și a învățat să facă haine cu mâna.

2. Deține unul dintre cei mai înalți zgârie nori din Madrid

Astăzi, Amancio Ortega are bani cât să își poată permite orice. El deține, în prezent, o vilă cu cinci etaje, cu vedere la mare, unul dintre cei mai înalți zgârie-nori din Madrid și o casă la țară, unde crește găini și capre.

3. Nu are un birou și poartă aceleași haine

Ortega nu  are un birou personal unde să lucreze. În schimb, el lucrează la un birou, alături de ceilalți „colegi”, după cum îi place lui să îi numească pe angajați. Angajații spun despre el că poartă aceleași haine simple mereu: un blazer albastru, o cămașă albă și niște pantaloni gri – niciunul nu este făcut de Zara.

4. Conduce un Audi A8, dar are și un avion privat

Amancio Ortega conduce un Audi A8 pe care spune că l-a ales mai mult pentru confort, decât pentru lux. Deși urăște să zboare, deține și un avion privat, The Global Express BD-700, în valoare de 45 de milioane de dolari.

5. Fiica lui va moșteni toată averea

Oamenii deja speculează cine va moșteni averea fondatorului Zara. Fiica lui, Marta Ortega, în vârstă de 30 de ani, este deja cea mai bogată femeie din Spania și probabil va fi succesoarea lui Ortega.