Editor's choice

Amina Muaddi, designer-ul român de pantofi care a cucerit vedetele de peste ocean

ioana pana
January 31, 2020 17:22 PM

Dacă ești posesoarea unui cont de Instagram, cu siguranță numele Amina Muaddi nu îți este străin. Pantofii ce îi poartă numele sunt faimoși atât printre influencere de pe rețeaua socială, cât și printre celebrități asemenea Rihanna, Rosie Huntington-Whiteley, Kylie Jenner și nu numai.

Pe aceeasi temaCinci influenceri care și-au lansat propriile branduri

Amina Muaddi, designer-ul român de pantofi care a cucerit vedetele de peste ocean

Ceea ce publicul larg nu cunoaște este că renumitul designer care și-a dezvoltat brand-ul eponim în urmă cu doi ani, are origini române. Amina s-a născut în Iordania, tatăl său fiind iordanian, iar mama sa româncă, crescând în Iordania șapte ani, apoi în România timp de nouă ani, mutându-se ulterior în Italia pentru a studia design-ul la Istituto Europeo di Design, în Milano. Mai târziu, Muaddi a lucrat în calitate de stilist pentru publicațiile L’Uomo Vogue și GQ.

Decizia de a deveni designer de pantofi a venit după ce s-a asigurat că a înțeles pe deplin lumea modei. Pentru a-și îndeplini visul, Muaddi s-a stabilit în Riviera del Brenta, o localitate faimoasă pentru manufactuarea încălțărilor. Acolo și-a fondat primul său brand, Oscar Tiye. Mai târziu, aceasta s-a mutat la Paris și a colaborat cu designer-ul francez Alexandre Vauthier pentru o linie de pantofi.

În 2018, Muaddi și-a lansat brand-ul său eponim de pantofi, care a cucerit într-o clipită atât Internetul, cât și cele mai pasionate de modă celebrități. Pantofii descriși de însăși creatoare drept potriviți „de la ora nouă până la miezul nopții”, se remarcă prin design-uri creative și aplicații glamouroase, ca de pildă pene, imprimeuri, cristale și multe altele. Forma inconfundabilă a fost cea care i-a propulsat în topul popularității la nivel global: efectul arhitectural al pantofilor este semnătura Amina Muaddi, cu tocuri cu baze piramidale. Dincolo de acest lucru, Amina a dorit să asigure confortul purtătoarelor, așadar pantofii sunt, în ciuda formei lor neobișnuite, comozi și ideali pentru everyday-wear.

Rihanna, Kylie Jenner și Kendall Jenner purtând creațiile Amina Muaddi

Experiența sa de viață, diferitele culturi în care a trăit și care la urma urmei, au ajuns să o definească, dar și talentul său înnăscut, de altfel, incontestabil, sunt cei trei factori care o definesc pe Amina Muaddi și care au ajutat-o să devină designer-ul valoros pe care îl cunoaștem astăzi. Aceasta a fost comparată chiar cu inegalabilul Manolo Blahnik, datorită viziunii sale creative inovatoare. La urma urmei, este clar că Muaddi nu numai că iubește pantofii, dar aceștia sunt o extensie a propriei sale personalități, iar acesta este motivul pentru care creațiile sale sunt speciale.

Urmărește galeria foto pentru imagini cu pantofii româncei Amina Muaddi, iubiți de către toate vedetele de peste ocean.