Video

Ana Morodan, despre începuturile carierei: „Nu am o pasiune pentru modă, am un business”

nicoleta.ispasescu
September 21, 2018 13:14 PM

Ana Morodan este una dintre cele mai importante voci din sfera social media, fiind primul blogger de stil personal din România. Ea a vorbit despre începuturile carierei, de ce a ales acest domeniu, ce o face diferită de restul colegilor din branșă și ce le recomandă tinerilor care își doresc să facă un business în industria modei.

Până la vârsta de 33 de ani, Ana Morodan și-a construit un mic imperiu și se poate considera un adevărat trend setter, fiind urmărită de sute de femei interesate de modă. Ea consideră că stilul nu constă în ceea ce porți, ci cum porți și că atunci când ai o atitudine puternică, poți să îți pui orice pe tine și oamenii vor fi orbiți de acest lucru.

„Nu știu ce nu aș purta niciodată. Cred că orice în viața asta, la fel ca liniștea interioară, țin de context, așa că…cine știe. Cred că aș purta, de fapt, orice dacă e contextul potrivit. Plus că…la mine n-a fost niciodată vorba despre ce port, ci despre cum port, așa că mâine pot să vin într-un costum de Tweety, nu am nicio problemă”.

Bloggerița a fost sinceră cu noi și ne-a mărturisit că nu are neapărat o pasiune pentru modă, ci vede toată treaba asta ca pe un business: „Nu am avut niciodată o pasiune pentru modă, doar înțeleg în profunzime ceea ce înseamnă să fii femeie, și atunci treaba asta cu stilul, nu cu moda, ține foarte mult de chestia asta, de universul feminin. Nu am o pasiune pentru modă, am un business, care a început datorită modei și fac un business din asta. Doar că nu creez haine, ci promovez haine”.

Întrebată cum a început business-ul, Ana Morodan ne-a mărturisit că pur și simplu a anticipat faptul că domeniul modei are potențial de business și a venit în București cu multă îndrăzneală și charismă: „A început simplu, pentru că nu era nimeni în România care făcea asta și mi-am dat seama că este o nișă de business și am zis să fac eu asta. Ba da, mi-a fost teamă. Dar teamă ți-e tot timpul, de orice. Important e că, în ciuda acestor temeri, sau acestor frici, să mergi înainte”.

„Important în viață e când să urci pe scenă, cât să stai pe scenă și când să cobori de pe scenă”

Bloggerița le recomandă tinerilor care își să facă un business în domeniul modei sau al bloggingului, să fie asumați, curajoși, și, să inspire de la cei din jur, dar să adapteze propriului stil.

„Majoritatea dintre ei se vor pierde, dintr-un simplu considerent ușor de înțeles, pentru că au tendința involuntară să imite oamenii pe care îi urmăresc și atunci se creează cumva uniformizare. S-a tot vorbit la conferințe despre autenticitate în ultimii ani. Eu cred că nu este neapărat vorba de autenticitate pe Internet, pentru că autenticitatea nu este niciodată 100%. Cred că este vorba despre alonjă, să zici frate, asta sunt, asta pot și vreua să vă uitați la mine. Deci trebuie să ai o super alonjă și o super nebunie, să te duci înainte și să te arunci în față”.