News

Andreea Marin vine în ajutorul persoanelor infectate cu coronavirus! Ce măsuri de precauție a luat vedeta

sandra.chelan
March 13, 2020 12:07 PM

Prezentatoarea TV a luat atitudine și a scris o scrisoarea adresată Miniștrilor Sănătății și al Afacerilor Interne!

Pe aceeasi temaAlina Ceuşan îşi avertizează fanii cu privire la Coronavirus!

Andreea Marin este președinte al ‘Fundației Prețuiește Viața’ și a adresat o scrisoare către Sebastian Costache și Ministrului Afacerilor Interne, Ion-Marcel Vela.

Andreea Marin vine în ajutorul persoanelor infectate cu coronavirus!

 

View this post on Instagram

 

UPDATE In urma publicării Scrisorii Deschise de mai jos adresata Ministrului Sănătății și Ministrului Afacerilor Interne, la scurt timp după postarea în spațiul public, Ministrul Sănătății, Victor Costache, m-a contactat în vederea unei discuții ce ar urma astăzi, aștept asadar sa revină și va voi tine la curent. Astăzi, mi-a fost cerut acceptul de a fi sunata și din partea Ministerului Afacerilor Interne, aștept cu interes. Consider ca întrebările adresate de mine sunt esențiale și logice, ele constituie punctul de plecare în demersurile de ajutorare ce pot fi făcute și avem nevoie de transparenta și de cunoașterea realității pentru a putea construi, dar ajutorul poate fi oferit nu oricum, nu haotic, ci doar în condiții de siguranță acceptate de autorități, mai ales în acest caz special. Va mulțumesc pentru reacții, pentru miile de comentarii și distribuiri și reamintesc faptul ca numai cu calm, gândire logica și disciplina, cautand solutii constructive pentru a ne continua vietile, putem trai frumos și demn, chiar și în situații de criza. Niciodată în istorie și niciunde oamenii nu au învins un impas prin defensiva, panica și fuga de responsabilitati, ci doar prin asumare și solutii creative, prin revenirea la valori și la omenie, generozitate, bunătate, credința. Ii admir pe oamenii care nu renunță și găsesc idei care sa ii ajute sa ducă mai departe ceea ce știu sa faca, ceea ce iubesc, oferindu-le și altora bucuria muncii lor. Un exemplu: echipa de actori Unteatru se „încăpățânează” sa joace pentru spectatorii sai, actorii voi juca pe scena, iar piesele vor fi transmise live pe internet, iată găsiți ghidul spectatorului pe pagina de Facebook „unteatru” . Va invit sa susținem inițiativele celor care pun pasiune în ceea ce fac și găsesc idei care să-i ajute sa ne aducă în continuare frumosul în suflete, prin munca lor! Avem nevoie de o minte limpede, echilibrata, de pozitivitate, în ciuda perioadei traversate sau, mai bine spus, mai ales în aceste vremuri în care îngrijorarile nu trebuie lăsate sa pună în umbra rațiunea și puterea de a fi constructivi. Buna dimineața, prețuiește viața!

A post shared by Andreea Marin (@andreeamarinromania) on

Vedeta a postat pe contul personal de Instagram scrisoarea adresată Miniștrilor:

„Vrem să ajutăm, să acționăm responsabil, în timp util, pentru ca experiența altor state ne arată că poate fi o luptă contracronometru. Fiecare zi care trece contează. Ajutați-ne să o facem răspunzându-ne cât mai rapid, clar și concis la cele două întrebări”, a dezvaluit vedeta

 

View this post on Instagram

 

SCRISOARE DESCHISA Adresata : Domnului Victor Sebastian Costache, Ministrul Sanatatii Domnului Ion-Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne Domnilor Ministri, Numele meu este Andreea Marin, va scriu in calitate de cetatean care se implica de ani buni in viata comunitatii. Sunt mama si, odata cu nasterea copilului meu, am infiintat Fundatia Pretuieste Viata, alaturi de care mii de romani au pus umarul in campanii sociale, umanitare, in miscari nationale generate in situatii de criza, care au schimbat vieti in bine in ultimii 12 ani. Sanatatea este prioritatea mea, a echipei si voluntarilor ce ni s-au alaturat. Am folosit intotdeauna mecanismele comunicarii de la suflet la suflet si ale omeniei pentru a sustine fiecare dintre campaniile ce au generat o solidaritate impresionanta la nivel national, dar au atras si sustinere din afara tarii. Aceasta solidaritate a societatii civile poate fi de mare folos in acest moment dificil, traversat si de Romania in contextul international numit “coronavirus”, si este motivul pentru care va adresez aceasta scrisoare. Este o scrisoare deschisa, pentru ca este o actiune menita sa genereze o reactie pozitiva in lant, iar raspunsul dumneavoastra consider ca este vital sa devina cunoscut de intreaga societate, astfel incat sa avem capacitatea de a ne organiza rapid, eficient, in sprijinul statului si al sistemului medical ce pot fi depasite intr-un anumit punct al crizei, poate nu am ajuns inca in punctul in care se afla alte tari vitregite de soarta, dar pericolul este real, asa cum s-a dovedit deja. Avem sansa de a reactiona mai bine daca punem umar langa umar in aceasta fereastra de timp care inca ne permite sa ne organizam, nu doar in actiuni si initiative separate, cu o forta mai redusa, ci mai ales IMPREUNA. Esential, insa, este sa facem lucrurile coordonati fiind de un document generat de dumneavoastra ca raspuns la aceasta scrisoare, care are doua intrebari esentiale : Care sunt nevoile in acest moment in fata carora sistemul medical, statul roman simt ca sunt necesare sprijinul si solidaritatea societatii civile? „. Cititi continuarea pe Facebook Andreea Marin, link in bio.

A post shared by Andreea Marin (@andreeamarinromania) on

“Numele meu este Andreea Marin, va scriu în calitate de cetățean care se implică de ani buni în viața comunității. Sunt mamă și, odată cu nașterea copilului meu, am infiintat Fundatia Pretuieste Viata, alaturi de care mii de romani au pus umarul în campanii sociale, umanitare, în mișcări naționale generate în situații de criză, care au schimbat vieți în bine în ultimii 12 ani. Sănătatea este prioritatea mea, a echipei ăi voluntarilor ce ni s-au alăturat.

Am folosit întotdeauna mecanismele comunicării de la suflet la suflet și ale omeniei pentru a susține fiecare dintre campaniile ce au generat o solidaritate impresionanta la nivel national, dar au atras și susținere din afara țării. Această solidaritate a societații civile poate fi de mare folos în acest moment dificil, traversat si de Romania in contextul internațional numit “coronavirus”, și este motivul pentru care vă adresez această scrisoare.”, a declarat vedeta