News

Angelina Jolie a vizitat un spital în care sunt internați copii ucraineni: ”Este îngrozitor să vezi cum plătesc cu prețul vieții”

maria.apostol
March 31, 2022 16:09 PM

Angelina Jolie a vizitat spitalul de copii Bambino Gesù din Roma pentru a se întâlni cu copiii ucraineni care au ajuns în Italia din cauza conflictului, precum și cu medicii și asistentele care îi îngrijesc.

Mă rog pentru sfârșitul războiului. Este singurul mod de a opri suferința și fuga din zonele de conflict. Este îngrozitor să vezi cum copiii plătesc prețul în vieți pierdute, sănătate afectată și traume„, a spus Angelina Jolie..

Vizita vedetei a avut loc chiar în ziua în care ONU a confirmat că 4 milioane de ucraineni au fugit din țara lor într-o lună. Alte 6,5 milioane de persoane au fost strămutate în interiorul țării.

Potrivit UNICEF, mai mult de jumătate dintre copiii ucraineni sunt mutați în interiorul țării sau au fugit din cauza impactului devastator. „Războiul a provocat una dintre cele mai rapide fluxuri de copii pe scară largă de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”, a declarat directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell.

Angelina Jolie și alte vedete internaționale au strâns fonduri pentru refugiați

Vedete internaționale s-au mobilizat pentru a strânge fonduri care să ajungă la refugiații din Ucraina. Atât la cei rămași în țară, cât și la cei care au apucat să fugă.

Angelina Jolie, Blake Lively, Mila Kunis și Ashton Kutcher vor să strângă, din donații, milioane de dolari pentru victimele războiului. Iar o postare a lui Sting dovedeşte că o melodie din ’85, despre ruşii din vremea războiului rece, este perfect valabilă și astăzi.

Născută în Cernăuți, actrița Mila Kunis s-a mobilizat imediat să-i ajute pe ucraineni. Alături de soțul ei, Ashton Kutcher, și-a propus să strângă și să doneze trei milioane de dolari.

Și actrița Blake Lively, cu sprijinul soțului ei, celebrul Ryan Reynolds, dublează orice donație primită.  Până când se strânge un milion de dolari. Iar Angelina Jolie, ambasadoarea Agenției ONU pentru refugiați, a postat numeroase mesaje. Asta pe lângă donațiile făcute, totul pentru a venit în sprijinul ucrainenilor.