Fashion

Animal print-ul la un alt nivel: în 2020 se poartă imprimeul cu maimuțe

irina.letitia
October 14, 2019 12:22 PM

Noi lucruri interesante sunt dezvăluite în perioada post-fashion week! Focusul a picat mai întâi pe tendințele generale, pe propunerile designerilor și direcția stilistică, pentru ca mai apoi, să descoperim detaliile din spatele hainelor admirate pe podiumuri. Astfel am descoperit o micro-tendință cât se poate de interesantă: în 2020 se poartă imprimeul cu maimuțe!

Animal print-ul la un alt nivel: în 2020 se poartă imprimeul cu maimuțe

Este o certitudine că moda adoră imprimeurile inspirate din lumea animală, motiv pentru care ne întâlnim mereu cu print-urile tradiționale de leopard sau zebră. Din când în când, în tendințele imprimeurilor de origine animală, apar însă și surse de inspirație punctuale, cum sunt de această dată: maimuțele.

In propunerile de primăvară-vară 2020, am avut plăcuta surpriză să identificăm acest print în colecțiile mai multor case de modă de top: Burberry, Valentino și Bottega Veneta.

Bottega Veneta Primăvară-Vară 2020

 

Pare o simplă coincidență, însă atât la prezentările de modă de la Londra, Milano, cât și la Paris, am admirat acest element comun, imprimat pe haine și accesorii perfecte pentru noul sezon.

La Burberry, imprimeul animal cu maimuțe vine în mai multe formule. L-am văzut aplicat pe o rochie tunică, pe fundal colorat, în alb și negru, într-o simetrie perfectă ( două animale privindu-se reciproc) pe o cămășă și o geantă, sau pe eșarfe multicolore.

Burberry Primăvară- Vară 2020
Burberry Primăvară- Vară 2020

 

La Bottega Veneta, două piese se evidențiază cu acest print, contrastând atât cromatic, cât și ca stil, cu propunerile de piese minimaliste din noua colecție.

Nici Valentino nu se lasă mai prejos. Show-ul de la Milano a adus în prim plan o colecție inspirată de peisajul junglei, iar o parte dintre creații au ”purtat” imprimeul cu maimuțe. Piesa de rezistență este cu certitudine rochia lungă alb-negru, ce are brodată pe jumătatea neagră o maimuță.

Vezi ce îți propun designerii în noul sezon, în galeria foto!