Fashion

Anna Wintour - Povestea celei mai temute femei din lumea modei

Roxana Nechifor
May 20, 2019 13:05 PM

Are 69 de ani și este redactor șef al celebrei reviste Vogue. Ea este Anna Wintour, femeia care a inspirat deja la fel de celebru film: „Diavolul se îmbracă de la Prada”.

Anna Wintour – Povestea celei mai temute femei din lumea modei

Anna Wintour s-a născut pe 3 noiembrie 1949 în Londra  într-o familie de jurnalisti. Anna a moștenit pasiunea tătălui ei Charles, care a fost editor la ziarul London Evening Standard.  Si nu doar pasiunea este de la tatăl ei , ci și stilul dur, dar de succes în care conduce revista Vogue. 

A reuşit să transforme American Vogue în una dintre cele mai importante publicaţii din lume din industria modei, graţie unui stil de micromanagement extrem de exigent, care i-a adus porecla de ”Nuclear Wintour” ”(”Wintour cea nucleară”).

Ce a fost înainte de Vogue: „Vă doresc tuturor să fiţi concediaţi”

„Vă doresc tuturor să fiţi concediaţi! Este o experienţă grozavă din care poţi învăţa foarte multe” a spus Anna Wintour la finalul experientei Harper’s Bazaar. Da, ați citit bine! Anna Wintour a început în departamentul de modă al Harper & Queen din Londra.  

În 1976, s-a mutat la New York și a preluat funcția de editor de modă la Harper’s Bazaar, de unde a fost concediata  din cauza îndrăznelii cu care a „accesorizat” un manechin francez cu dreadlocks (coafură tipică rastafari), pentru un pictorial. „A fost prea mult pentru ei. Acela a fost sfârşitul meu acolo”, a spus ea. 

Potrivit Huffington Post, Anna are un salariu de doua milioane de dolari pe an la Vogue, plus o alocatie de aproximativ 200.000 dolari pentru garderoba de birou. Din 2012  Wintour este şi director artistic al grupului Conde Nast. Nu se cunosc detalii despre salariul noii pozitii.

Lucruri pe care nu le ştiai despre Anna Wintour

„Este o dansatoare grozavă!” a scris despre ea cea mai bună prietenă în „The Telegraph”. „Poate fi extrem de convingătoare şi erotică atunci cand danseaza, si asta fără să arate prea multe, lucru ce pare o îndemânare parcă răzbunătoare pentru noi toţi, care n-am fi ghicit asta”. 

Nu doar în film, dar și în realitate spune: „Asta e tot!”. În „Diavolul se îmbracă de la Prada” se evidentiază un tic verbal extrem de deranjant pentru toţi din jurul ei: „Asta e tot!”. De obicei, replica vine exact când interlocutorul ei vrea să adauge sau sa explice ceva. Scriitorul Martin Filler şi-a adus aminte un incident cu Anna Wintour, redactor-şef la „House & Garden” pe atunci, în care aceasta îi critica stilul de scris, scrie adevarul.ro.

Are o fată, dar și un băiat. Fiica Annei este destul de cunoscută publicului larg. Bee Shaffer (31 de ani), o însoteşte deseori la show-urile de modă. Charlie, în schimb, refuză să apară în lumina reflectoarelor şi este rareori văzut alături de mama sa.

A angajat o persoană pentru ca a impresionat-o ținuta din ziua interviului. Wintour și-a amintit de momentul în care a fost complet impresionată de ținuta persoanei pe care o intervieva. ”O să-mi amintesc întodeauna de acea tânără care a venit la mine în rochie și cu o geantă pe braț, i-am oferit slujba pe loc”, a spus ea.

Este interesant cum se îmbracă oamenii care vin la mine pentru un interviu”, a spus Wintour. Câteodată, ai senzația că poartă hainele pe care le-au cumpărat chiar în dimineața respectivă și nu ceva ce-i reprezintă pe ei, din punct de vedere al personalității”.  

Anna Wintour este de părere că imaginea ta va trebui sa inspire atât o atitudine abordabilă, cât și încredere și profesionalism, iar un outfit situat la granița dintre modern și tradițional reprezintă o alegere ideală.