General

Apeleaza la servicii funerare de calitate in cazul decesului unei persoane dragi

Verdict.ro
December 23, 2021 20:41 PM

Decesul unei persoane dragi este cea mai cumplită situație pe care o poate trăi o persoană. Din păcate, la un moment dat fiecare dintre noi va fi nevoit să treacă printr-o astfel de situație pentru că nici un om nu este nemuritor. Cu toate că fiecare dintre noi este conștient de acest fapt nimeni nu este pregătit pentru o astfel de situație.

Decesul unei persoane dragi poate avea un impact psihologic extrem de puternic asupra persoanelor care plâng și regretă decesul survenit. Cu toate acestea fiecare persoană care trece printr-o astfel de situație trebuie să o depășească pentru că viața persoanelor îndoliate nu se termină în momentul în care o persoană dragă părăsește această lume. Este foarte greu de depășit o astfel de tragedie însă cu ajutorul celor din jur dar și cu respectarea anumitor sfaturi se poate trece peste o astfel de tragedie.

Ce trebuie făcut pentru a putea trece peste decesul unei persoane dragi?

Există o serie de sfaturi care trebuie să fie respectate de către persoanele îndoliate pentru ca acestea să poată trece peste decesul unei persoane dragi. Unul dintre cele mai importante sfaturi care trebuie să fie respectat de către persoanele care se confruntă cu situația în care o persoană iubită a decedat este să ceară ajutor din partea celor dragi sau din partea unui specialist din domeniul consilierii psihologice. Refuzând un astfel de ajutor se poate ajunge până în situația în care depresia se instalează într-un mod accentuat. Alte sfaturi care trebuie să fie respectate de către persoanele care trec prin situația nefericită cauzată de către decesul unei persoane dragi sunt următoarele:

  • Nu trebuie să se ocupe de tot ceea ce presupune realizarea unei înmormântări pentru că o astfel de activitate îi va face să sufere mult mai mult din punct de vedere psihologic. Organizarea unei înmormântări trebuie să cadă în sarcina unei firme care oferă servicii funerare. În cadrul acestor firme lucrează oameni care au o vastă experiență în ceea ce privește procesul care trebuie parcurs pentru a putea organiza o înmormântare. De asemenea, un alt motiv pentru care este recomandată apelarea la o astfel de firmă este costul care trebuie să fie plătit într-o astfel de situație. Datorită experienței avute firmele care oferă servicii funerare pot organiza înmormântări la prețuri mai mici decât în cazul în care înmormântarea ar fi organizată de către membrii familiei în care s-a produs decesul.

  • Nivelul de socializare al unei persoane care dorește să treacă peste șocul cauzat de către decesul unei persoane dragi trebuie să fie cât mai ridicat. În felul acesta gândurile persoanei îndoliată nu se mai duc atât de mult către tragedia care s-a abătut asupra ei. Este greu de respectat un astfel de sfat mai ales în primele săptămâni de după tragedie însă este un sfat care nu trebuie să fie ignorat pentru că lipsa socializării conduce la instalarea depresiei și la dezumanizare. Suntem oameni ceea ce înseamnă că trebuie să socializăm cât mai mult posibil pentru a ne putea bucura de toate avantajele oferite de către tot ceea ce înseamnă socializarea cu o altă persoană.

  • Menținerea unui stil de viață activ. Decesul unei persoane nu trebuie să fie motivul pentru care membrii familiei defunctului încetează activitățile avute până în momentul decesului unei persoane. Așa cum am menționat deja viața merge mai departe indiferent de ceea ce se întâmplă. Este normal ca pentru o perioadă să nu mai existe stilul alert avut până în momentul în care o persoană iubită a decedat însă o astfel de situație nu trebuie să dureze mult timp pentru că încet dar sigur intervine plafonarea. O astfel de situație nu este nimic altceva decât începutul unei depresii. Pentru a putea evita o astfel de situație dar și pentru ca gândurile avute să nu se concentreze doar pe ceea ce s-a întâmplat trebuie ca stilul de viață avut să fie cât mai intens posibil.

  • Acceptarea situației. Gândurile legate de motivele pentru care s-a întâmplat ca o persoană să moară nu sunt deloc utile în procesul care trebuie să fie parcurs pentru a putea depăși situația. Acceptarea situației fără a căuta explicații pentru tot ceea ce s-a întâmnplat este cea mai utilă abordare într-o astfel de situație. Din momentul în care o persoană se naște este clar că la un moment dat aceasta va trebui să moară. Așa că încercarea de a găsi o explicație pentru decesul unei persoane nu ajută la nimic bun.

  • Sentimentele trăite trebuie să fie exprimate cât mai mult și cât mai des posibil. În felul acesta persoana care trebuie să depășească un moment tragic se va simți mult mai liberă din punct de vedere sentimental.

Apelarea la un specialist care activează în domeniul consilierii psihologice este o soluție care se poate dovedi salvatoare

Cu toate că românii au multe preconcepții atunci când vine vorba despre necesitatea apelării la serviciile oferite de către un psiholog trebuie să înțelegem faptul că o astfel de decizie poate schimba în bine viața unei persoane. Mai ales în cazul în care este vorba despre o persoană care trebuie să învețe să depășească tragedia cauzată de către decesul unei persoane dragi. Prin apelarea la serviciile de consiliere psihologică se poate accepta mult mai ușor realitatea chiar dacă este o realitate care cauzează frustrare și durere sufletească.

Toate persoanele care trec printr-o astfel de situație tragică trebuie să fie încurajate să apeleze la serviciile oferite de către un specialist care activează în domeniul consilierii psihologice pentru că un astfel de gest nu înseamnă slăbiciune ci doar că persoana care optează pentru contractarea unui astfel de serviciu își dorește să depășească într-un mod corect tragedia cauzată de către decesul unei persoane iubită.