News

Aplicații mobile pentru gestionarea eficientă a banilor

Verdict.ro
September 9, 2020 10:20 AM

Indiferent de statutul social sau de stilul de viață, fiecare dintre noi avem responsabilitatea de a ne gestiona banii. Trăim într-o perioadă în care o bună organizare a finanțelor poate influența posibilitatea de a ne bucura de o arie mai largă sau mai restrânsă de activități. Dacă nu ești contabil de meserie, poate că uneori lucrurile pot scăpa de sub control. Înțelegerea fluxului de numerar este o parte majoră a gestionării cu succes a banilor.

Cum fiecare problemă din viața de zi cu zi tinde să își găsească o rezolvare prin intermediul tehnologiei, iată că și în ceea ce privește bugetul personal sau al familiei, aplicațiile financiare vin în ajutorul oricărui utilizator de smartphone.

Dacă plata facturilor, spre exemplu, este o cheltuială fixă, destul de greu de influențat, sumele destinate activităților din timpul liber necesită un pic mai multă atenție din partea noastră. Să luăm drept exemplu jocurile de noroc, o activitate care poate deopotrivă să aducă cheltuieli, dar și câștiguri. Totul depinde doar de noi și de capacitatea noastră de a ne gestiona banii.  Stabilirea unui buget atunci când alegi să te distrezi într-un cazino online este esențială și te va ajuta să fii mereu câștigător. Totodată, trebuie să descoperi cazinoul sau jocul favorit în care să investești, iar https://jocuricazinouri.com/ te poate ajuta în acest sens, toate cazinourile disponibile aici fiind licențiate de ONJN și oferindu-ți un bonus exclusiv pentru a juca mai avantajos.

Este important să își stabilești limite pentru a evita cheltuieli prea mari. Verificarea bugetului, a sumelor investite, a pierderilor și a câștigurilor într-o anumită perioadă de timp, îți va oferi o imagine de ansamblu asupra activității tale de gambler. Iar pentru acest lucru folosirea unei aplicații este poate cea mai la îndemână variantă.

Din fericire, piața este saturată de aplicații de gestionare a banilor menite să ne ajute să dobândim un echilibru bancar, să urmărim cheltuielile și să ne analizăm obiceiurile. În plus, există și o serie de aplicații care ne pot ajuta să luăm decizii financiare mai bune pe viitor.

În linii mari, există două tipuri principale de aplicații bugetare. În prima categorie se numără acele aplicații care funcționează ca un tracker de cheltuieli.  Acestea sunt folosite mai ales de persoanele care au un stil de viață activ sau sunt implicați în activități profesionale care implică un număr semnificativ de călătorii. Cea de-a doua categorie de aplicații urmărește inclusiv încasările, deci salariul, dar și cheltuielile, facturile, utilitățile și alte astfel de lucruri. Aceste aplicații sunt utile pentru a urmări unde se duc banii, astfel încât eventualele pierderi pot fi observate și diminuate. Vom analiza în cele ce urmează o serie de 5 aplicații mobile utile în gestionarea bugetului personal.

5 aplicații de care ai nevoie pentru a-ți gestiona bugetul 1. Mint

Mint este de fapt un înlocuitor pentru o aplicație mai veche, dar foarte populară, numită Mint Bills. Aplicația are o mulțime de caracteristici. Poți vedea întregul buget într-un singur loc, poți gestiona facturile și banii, fiind posibilă inclusiv efectuarea de plăți direct din aplicație. De asemenea, Mint pune la dispoziția utilizatorilor un scor de credit, posibilitatea de a seta notificări cu privire la plata facturilor.

În ceea ce privește nivelul de securitate, Mint garantează siguranța datelor, iar autentificarea se realizează în mai mulți pași pentru a reduce la minim riscul unor fraude. Pe lângă aplicația mobilă, serviciile Mint sunt disponibile și printr-o aplicație web.

2. My Finances

My Finances este una dintre aplicațiile bugetare de top. Pe lângă opțiunile obișnuite, aplicația permite gestionarea simultană a mai multor conturi, planificarea cheltuielile viitoare și oferă chiar și un istoric complet al activității avut într-o perioadă dată de timp.

My Finances vine cu interfață colorată, un design atrăgător, pe care îl poți personaliza în funcție de preferințele personale. Este posibilă setarea de permite cheltuieli repetitive (cum ar fi facturile), ceea ce înseamnă reducerea timpului petrecut pentru înregistrarea datelor. Aplicația este încă în plină dezvoltare, ceea ce ne face să credem că în viitorul apropiat utilizatorii se vor bucura de tot mai multe avantaje.

3. AndroMoney

AndroMoney este una dintre cele mai populare și de succes aplicații de monitorizare a finanțelor disponibilă prin Google Play. Aplicația este disponibilă atât în varianta web, cât și pentru smartphone-uri.

Între principalele caracteristici pe care AndroMoney le oferă utilizatorilor săi se numără: posibilitatea de a gestiona mai multe conturi, asistență pentru solduri și transferuri de cont, funcții de bugetare, asistență pentru mai multe valute și backup pentru fișierele Excel. Designul aplicației este surprinzător de atractiv, iar analizele financiare sunt prezentate într-un mod logic și ușor de citit. Foarte important de menționat, aplicația este gratuită.

4. Goodbudget

Goodbudget este o aplicație destul de populară, acest fapt fiind explicabil prin faptul că este compatibilă pe dispozitive Android, web sau iOS. În plus, Goodbudget dă utilizatorilor opțiunea de sincronizare între platforme, în cazul în care utilizezi mai multe tipuri de dispozitive.

Goodbudget oferă posibilitatea de urmărire a cheltuielilor, urmărirea veniturilor și alte instrumente bugetare utile pentru gestionarea banilor. Rapoartele pot fi exportate ca fișiere fișier CSV, QFX (pentru Quicken) și OFX (Microsoft Money). Goodbudget  este una dintre aplicațiile bugetare mai simple, extrem de ușor de utilizat. Caracteristicile principale sunt gratuite. Restul necesită abonament.

5. Wallet

Wallet face parte din categoria aplicațiilor un pic mai complexe și este extrem de utilă în cazul în care bugetul tău este dinamic. Se remarcă prin posibilitatea de a sincroniza soldul și tranzacțiile cu situația reală din contul bancar al utilizatorului. De asemenea, Wallet permite crearea de conturi în mai multe valute, sincronizarea în cloud, urmărirea garanțiilor, șabloane, liste de cumpărături, iar rapoartele financiare pot fi exportate într-o varietate de tipuri de fișiere.