News

Averea Reginei Elisabeta a-II-a: cât va moșteni primul copil al lui Meghan Markle și Prințul Harry

andreea voicu
May 21, 2019 17:10 PM

Forbes a făcut o retrospectivă a celor mai bogate femei din lume, iar printre ele se numără și Regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii. Într-un articol publicat recent, averea suveranei se ridică la aproximativ 500 de milioane de dolari. Suma este una enormă, dar nu suficient de mare încât să o plaseze pe Regina Elisabeta pe lista celor mai  bogați oameni ai lumii.

Pe aceeasi temaCopilul lui Meghan Markle şi detaliul neştiut despre succesiunea la tronul Marii Britanii

Cu toate acestea, Majestatea Sa își permite orice și se bucură de un stil de viață la care un om de rând nu ar putea decât să viseze. Nu doar ea, ci și membrii familiei sale, care au parte de tot confortul din lume.

Regina Elisabeta a-II-a a Angliei s-a născut pe 21 aprilie 1926 la Londra şi a fost încoronată pe 6 februarie 1953. Elisabeta a devenit moştenitoarea tronului britanic şi a primit titlul de Alteţa Sa Regală Prinţesa Elisabeta, după ce tatăl său, George al VI-lea, a murit în 1952. Aproape 150 de milioane de dolari din averea Reginei sunt moșteniți de la mama ei, însă suverana are și alte surse de venit.

Averea Reginei Elisabeta a-II-a: cât va moșteni primul copil al lui Meghan Markle și Prințul Harry

Dar de unde provin banii reginei? Finanțele monarhiei britanice nu sunt publice, însă jurnaliștii Forbes au încercat să afle răspunsul. Regina Elisabeta deține mai multe proprietăți, cea mai mare fiind Palatul Buckingham, la care se adaugă Balmoral Estate în Scoția și domeniul Sandringham Estate. Cel din urmă l-a moștenit la tatăl ei și are o valoare estimată la aproximativ 175 milioane de dolari.

Totuși, Forbes estimează că Regina ar fi cea mai bogată persoană din Marea Britanie, cu o valoare netă de 25 miliarde de dolari. La această sumă contribuie și fiul Reginei, Prințul Charles.

Potrivit informațiilor Forbes, averea monarhiei britanice este mult mai mare. Asta pentru că multe dintre bunurile Reginei nu sunt proprietatea Familiei Regale, ci fac parte din două fonduri separate. Practic, acestea sunt afaceri cu imobiliare. Este vorba de aproape 18 miliarde de dolari de la Crown Estate și 27 de milioane de dolari din fondul imobiliar Ducatul din Lancaster, care datează din anul 1265. Regina încasează un venit anual numai din imobilele deținute de Crown Estate de aproape 1 miliard de dolari. 

Prințul William și Prințul Harry sunt întreținuți de bunica lor, Regina Elisabeta

Averea și veniturile personale includ active din portofoliul de investiții și proprietățile reginei. Portofoliul personal de investiții al reginei include colecția de bijuterii și lucrări de artă de o valoare inestimabilă.

Supravegherea Reginei Elisabeta, care este egală cu 25% din venitul din Crown Estate, include salarizarea, călătoriile, întreținerea, costurile de întreținere și chiar cheltuielile IT. 

Pe de altă parte, fiul cel mai mare al reginei Elisabeta, prințul Charles, nu este la fel de bogat ca și mama sa. Prințul de Wales, în vârstă de 70 de ani, își câștigă veniturile anuale din Ducatul din Cornwall, care administrează un trust imobiliar și obține 450 milioane dolari în active comerciale din Regatul Unit.

Produsele din Cornwall acoperă nu numai cheltuielile anuale ale prințului Charles, dar și ale celor doi fii și ale familiilor sale: Prințul William, Ducesa de Cambridge și cei trei copii ai lor, dar și prințul Harry, împreună cu soția lui, Meghan Markle, și copilul lor, Archie.

În 2018, familiile lui William și Harry au avut cheltuieli personale de 6,1 milioane de dolari, deși situațiile financiare oficiale ale casei regale britanice nu detaliază în ce au constat aceste cheltuieli. 

„Anul trecut, am apreciat stimularea economiei Regatului Unit de la nunta regală a lui Harry și Meghan din Windsor, la aproape 1,5 miliarde de dolari”, a declarat Haigh, directorul general al Brand Finance, pentru Forbes. În ultimul său raport privind monarhia din 2017, Brand Finance a estimat că familia este responsabilă pentru turismul anual de peste 700 milioane de dolari.