News

Azi este ziua de naștere Simonei Halep! 27 de ani împliniți pe 27 septembrie

Verdict.ro
September 27, 2018 14:42 PM

Ziua de 27 septembrie este una de sărbătoare pentru sportul românesc. Este ziua de naștere a liderului clasamentului WTA, Simona Halep, care împlinește vârsta de 27 de ani.

Pe aceeasi temaDana Rogoz a împlinit 33 de ani! Ce ținută a purtat vedeta cu ocazia zilei ei de naștere

Născută la Constanța, într-o familie de aromâni, Simona Halep a copilărit în Piața Chiliei. Joacă tenis cam de când se știe. La început, a fost o joacă, pentru că mergea la antrenamente cu fratele său mai mare, Nicolae.

Azi este ziua de naștere Simonei Halep! 27 de ani împliniți pe 27 septembrie

Avea doar patru ani când, din joacă, a pus mâna pe rachetă și nu i-a mai dat drumul. Am vrut ca măcar băiatul meu să urmeze sportul. Eu am fost fotbalist la Săgeata Stejarul. Eram atacant. Locuiam la ţară şi părinţii mei nu au avut posibilitatea să mă sprijine“, îşi amintea tatăl sportivei noastre, Stere.

Pasiunea pentru sport a sărit unde se aștepta mai puțin, la Simona. O fire băiețoasă, ea nu dormea cu păpușile în pat, ci cu mingea. Iar când era afară și nu juca tenis, juca fotbal cu copiii, fiind campioana străzii.

Cu tenisul, povestea de iubire a început pe la patru ani, când a fost descoperită de primul ei antrenor, Ioan Stan. „Avea ţinută de sportivă de mică. Am văzut-o şi le-am spus părinţilor: «O iau la tenis». Mi-a plăcut mult. Avea o motricitate extraordinară.

La cinci ani, alerga precum o sportivă, deşi era cât racheta de mică. Promitea mult”, povestea el acum câțiva ani. Și ochiul său nu s-a înșelat, peste timp micuța jucătoare tunsă băiețește devenind cea mai bună din lume.

Cele mai multe aniversări au prins-o pe Simona Halep în turnee. În ultimii ani a fost în China, acolo unde pe 27 septembrie este fie turneul de la Wuhan, fie cel de la Beijing. Anul acesta, după cum ne-am obișnuit, jucătoarea de tenis este în turneu! Nu știm dacă familia și prietenii îi sunt alături, dar știm sigur că se află în China înconjurată de viitorii ei adversari.

#playersparty #friends #myteam #thebestteam @dc10s see you soon ???

A post shared by Simona Halep (@simonahalep) on

Simona Halep are 18 titluri WTA

Pentru Simona Halep, cariera profesionistă a început destul de dificil. Multe eliminări premature, multe înfrângeri în meciuri pe care le avea în mână. Astfel, primul titlu WTA a venit abia în 2013, la 5 ani de la marele ei succes de la junioare, când câștigase titlul la Roland Garros, dar și după trei finale pierdute în WTA. Numai că, odată câștigat titlul de la Nurnberg, în 2013, poarta succesului s-a deschis pentru jucătoarea noastră.

A cucerit în total 18 titluri WTA după 33 de finale disputate.

Iată titlurile de simplu ale Simonei Halep: Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate în 2013.

Sursă: www.click.ro