Fashion

Balenciaga a prevestit apocalipsa odată cu show-ul Toamnă/ Iarnă la Paris

ioana pana
March 2, 2020 10:32 AM

Moda va propune veșnic inovații la nivelul extravaganței, iar Balenciaga s-a întrecut pe sine odată cu show-ul destinat sezonului Toamnă/ Iarnă 2020. Decorul show-ului a fost o surpriză pentru spectatori: nu locația în sine, ci ambianța.

Pe aceeasi temaBalenciaga Primăvară/Vară 2020: Un spectacol al exagerărilor, pe podiumul Paris Fashion Week

Balenciaga a prevestit apocalipsa odată cu show-ul Toamnă/ Iarnă la Paris

Întunericul a fost doar primul pas către sinistru, urmat și desărvârșit de către apa ce a inundat primele rânduri. Surpriza adevărată a fost aprinderea panourilor ce simulau un decor apocaliptic: împrejurimi mistuite de foc, un cer furtunos și mări revoltate. „Este cel mai întunecat show realizat de mine vreodată.”, explică Demna Gvasalia.

Dincolo de ambianța cataclismică, nici podiumul nu a înfățișat o estetică mai pozitivă. Show-ul a fost definit de aceeași subversiune austeră, inspirată deopotrivă de biserica Ortodoxă din țara de origine a lui Gvasalia și biserica Catolică spaniolă a lui Cristobal Balenciaga. „Cristobal a făcut primele sale rochii din catifea neagră, ce ar fi purtat o marchiză la biserică.”, explică Gvasalia.

Balenciaga a prevestit apocalipsa odată cu show-ul Toamnă/ Iarnă la Paris. Sursa foto: Profimedia

Mai mult, Gvasalia a vrut să redefinească menswear-ul, astfel încât să implementeze în viziunea publicului larg normalitatea hainelor de inspirație religioasă. Maxi skirts-urile masculină au fost o constantă pe podium. În detaliu, s-au remarcat ochii roșii, demonici, meniți să continue linia apocaliptică. În rest, hainele au urmărit estetica clasică Balenciaga, exagerări, umeri supradimensionați, volumetrii (mai) sinistre (ca de obicei).