Fashion

Balenciaga SS21: viitorul prin ochii lui Demna Gvasalia

iulia.statie
October 6, 2020 17:38 PM

Sezonul trecut, Demna Gvasalia punea în scenă colecția Balenciaga printr-un show post-apocaliptic, ce a fost ca o presimțire având în vedere starea sumbră ce avea să definească următoarele luni.

Pe aceeasi temaCampania Balenciaga pentru sezonul Toamnă/Iarnă. Povești de dragoste în Paris

Colecția Balenciaga SS21

Totuși, ceva s-a întâmplat cu designerul în timpul perioadei de izolare. Omul ce a venit cu idei pline de umor negru pentru a dezvălui audienței o prezentare terifiantă s-a întors acum cu o abordare plină de optimism.

„Speranța moare ultima. Aceasta este o zicală rusească.”, a explicat creatorul de modă ce, în loc de o prezentare, a adus în fața tuturor un videoclip pentru o experiență digitală. „Știi, abia așteptam să nu fac un spectacol. Așa că am făcut un videoclip. Soțul meu a înregistrat piesa din anii 1980 ce îi aparține lui Corey Hart, ‚Îmi port ochelarii de soare noaptea’, pentru că, ce există mai absurd în modă decât asta? Unde merge moda? Este acolo, în întuneric, în acest moment nu vede…”, a spus Demna, potrivit Vogue.

Totuși, la fel ca și mulți alți creatori de modă, Gvasalia s-a concentrat pe sustenabilitate, gândindu-se la piese ce pot avea o viață lungă și sunt unisex. Pe lângă acest lucru, el a readus hanoracele, jachetele oversized, rochiile largi, cu glugă, pentru a își pune în valoare semnătura deja cunoscută.

„Piesele oversized, hanoracele și alte lucruri din colecție fac parte dintr-un vocabular de modă Demna și vor rămâne acolo atâta vreme cât încă simt relevanța lor. Hanoracele vor exista mereu atâta timp cât oamenii le poartă.”, a spus el pentru WWD.

Creațiile sale de acum sunt mult mai accesibile și ușor de purtat, însă, se simte profund creativitatea designerului. În felul său, el s-a concentrat pe accesorii mari, încălțăminte neobișnuită, iar volumele deja i-au devenit loc de joacă. „Îmi place ideea de a găsi poezie în relația de dragoste pe termen lung între îmbrăcăminte și purtător. Cred că viitorul ne va aduce un mod de a consuma și prețui hainele în loc de a le arunca.”