Fashion

Balmain a organizat o prezentare de modă ținută pe o barcă

iulia.statie
July 7, 2020 13:57 PM

Încă de când a preluat cârma casei de modă Balmain în 2011, Olivier Rousteing a dezvăluit că este extrem de creativ și îndrăzneț atunci când vine vorba de prezentările de modă.

Balmain a prezentat noua colecție

Acum, acesta a organizat un show pe o barcă pe Sena pentru a își prezenta colecția nouă a brand-ului Balmain. Fără a accepta platformele video sau un lookbook, designerul a decis să își țină prezentarea de modă pe apă pentru a marca sfârșitul unei perioade incerte și dorința de a sărbători întoarcerea la viață.

„Cred că fiecare își va aminti pentru totdeauna această primăvară ca fiind una extrem de întunecată, marcată de frici noi și ciudate și izolare. Chiar și celor norocoși ce doar s-au confruntat cu frustrări din cauza platformei Zoom, întâmplările recente au demonstrat că profitam prea mult de tot. Fortați să stăm departe, ne-am dat seama că depindem unii de alții.”, a spus designerul.

Balmain, prezentare de modă fără public

Și pentru că acest eveniment va marca 75 de ani de la nașterea casei de modă, alături de creațiile sale, Olivier Rousteing va dezvălui câteva piese original făcute de Pierre Balmain, dar și design-uri create de către ceilalți directori creativi, cum ar fi Erik Mortensen și Oscar de la Renta.

Noua prezentare de modă a fost făcută în colaborare cu directorul artistic al lui Beyonce, Andrew Makadsi, dar și cu coregraful Jean-Charles Jousni, iar de muzică s-a ocupat Yseult. Deși show-ul nu a fost deschis pentru public, a fost primul ce a apărut pe platforma online TikTok.

Moda este într-o continuă schimbare, designerii reducând din colecțiile de modă și axându-se pe produse ce trec testul timpului, dar și pe dorințele consumatorilor. Deși este foarte probabil să nu ne bucurăm în curând de o prezentare de modă clasică, acest lucru nu înseamnă că nu putem admira colecțiile de modă și show-urile, ținute atât online, cât și fără public.