Beauty

3 maști de păr cu ulei de argan! Beneficiile uleiului de argan pentru păr

alexandra dutu
April 16, 2018 19:27 PM

Uleiul de argan are un efect uimitor și asupra părulului. Experții în frumusețe recomandă folosirea uleiului de argan datorită efectelor benefice pe care le aduce sănătății părului și scalpului.

Pe aceeasi temaTunsori în funcție de zodie! Cum să-ți coafezi părul pentru Paște

Beneficiile uleiului de argan pentru păr:

– hidratează părul și ajută la o creștere sănătoasă a acestuia

– hidratează scalpul uscat

– vitamina E regenerează și repară părul uscat și deteriorat de factorii externi din mediu sau de coafarea excesivă

– redă părului catifelarea și îi îmbunătățește elasticitatea, făcându-l mai ușor de pieptănat și coafat

– conținutul bogat în acizi grași nesaturați (Omega 3 și Omega 9) redă strălucirea părului vopsit sau aspru, fără să îl îngrașe

– protejează părul împotriva razelor solare nocive

Cum putem folosi uleiul de argan în măștile pentru păr:

1. pentru a proteja părul de căldura foehnului și a hrăni vârfurile despicate – pune 2-3 picături de ulei de argan în palme, masează-le ușor și apoi tamponează încet vârfurile părului cu palmele. Tratamentul se repetă la două zile.

2. pentru a oferi părului strălucire, luminozitate și volum – după ce faci baie, atunci când părul este aproape uscat, pulverizează 2-3 picături de ulei de argan pe piaptăn și periază-l încet pentru a împrăștia uleiul prin păr. Lasă apoi părul să se usuce singur.

3. tratament intensiv pentru regenerarea părului – amestecă 1-2 gălbenușuri de ou cu 10 picături de ulei de ricin și 10-15 picături de ulei de argan, până ce obții o pastă omogenă. Aplică masca pe părul umed, proaspăt spălat, după care înfășoară-l într-un prospop timp de 30 de minute. Apoi, clătește părul cu apă călduță până ce reușești să îndepărtezi toată masca, iar la final adaugă în apa ultimei clătiri câteva picături de zeamă de lămâie. La final, părul va străluci de frumusețe, vitalitate, se va regenera și va avea volum.