Beauty

Ce este acneea rozacee și cum o poți trata

andreea voicu
September 13, 2018 15:29 PM

Acneea rozacee este o afecțiune a pielii care se manifestă prin pete, chisturi, îngroșarea și roșeața feței. De regulă, acneea rozacee se manifestă ușor, dar există și situații când simptomele sunt destul de grave.

Pe aceeasi temaE oficial! Ce vedete vor participa la nunta Prințesei Eugenie

Rozaceea este o boală care afectează tenul, mai ales în zona nasului, a pomeților și a frunții. Simptomele pot varia de la o persoană la alta. Ele apar de obicei în zona centrală a feței, pe obraji, nas, în jurul gurii și în zona bărbiei. Rozaceea nu este o afecțiune a tenului dureroasă.

Ce este acneea rozacee și cum o poți trata

Medicii pot prescrie pacientilor un tratament medicamentos, care sa tina simptomatologia sub control, alaturi de masuri igieno-dietetice, care sa amelioreze calitatea vietii pacientului. Rozaceea in sine nu are tratament care sa asigure vindecarea (boala este considerata ca incurabila), insa poate fi controlata cu foarte mult succes.

Un tratament bun pentru acneea rozacee ar fi cel cu antibiotice, dacă tenul tău este invadat de chisturi sau pustule.

Dacă ai această afecțiune, este de preferat să nu te expui temperaturilor extreme precum căldură sau frig. Să nu consumi alcool și nici să practici exerciții fizice intense.

De asemenea, nu folosi cosmetice care conțin alcool sau acetonă, exfoliante foarte abrazive, cele rezistente la apă sau cele parfumate.