Beauty

Cele mai bune trucuri de frumusete pentru ingrijirea unghiilor

ruxandra.patru
April 26, 2018 11:41 AM

Manichiura este cartea ta de vizită în orice circumstanță și transmite multe despre stilul tău de viață și despre preferințele personale.

Pe aceeasi temaCum să-ți faci unghii cu gel la tine acasă, fără lampă UV!

Nu e nevoie să te supui neapărat trendurilor privind culorile, forma, lungimea sau modelele, cu condiția ca unghiile tale să fie sănătoase și îngrijite. Iată câteva trucuri care îți vor fi de folos pentru ca mâinile și unghiile tale să fie mereu perfecte:

1. Împinge cuticulele cu un bețișor din bambus de două ori pe săptămână, după ce acestea au fost înmuiate la baie sau în duș și aplică un ulei hidratant pe ele. Astfel, nu va mai fi nevoie să le tai și vor arăta bine tot timpul.

2. Folosește un strat protector de bază înainte de a aplica oja; acesta îți va proteja unghia de o pigmentare sau pătare nedorită.

3. Dacă unghiile tale sunt îngălbenite, înmoaie-le în zeamă proaspăt stoarsă de lămâie timp de 10 minute și apoi clătește-le cu apă călduță.

4. Unghiile au nevoie de hidratare pentru a-și păstra luciul natural. Folosește un ulei special, unul cosmetic sau unul alimentar după ce înepărtezi oja și așteaptă câteva minute pentru a-i da timp să acționeze și să hrănească unghia în profunzime.

5. Înainte de a aplica lacul de unghii, degresează bine unghia cu dizolvant sau degresant special; astfel, culoarea va adera mai bine și va rezista mai mult.

6. Aceleași reguli și trucuri pot fi folosite și pentru pedichiură, cu mențiunea că în cazul picioarelor ai în plus responsabilitatea de a exfolia bine tălpile în mod regulat.