Beauty

Cum să îţi aplici corect fondul de ten

andreea voicu
September 9, 2018 15:23 PM

Fondul de ten este un produs de make-up obligatoriu, atunci când te machiezi. Maschează imperfecţiunile tenului şi te face să arăţi mai tânără cu câţiva ani.

Pe aceeasi temaDe ce Prinţul William şi Kate Middleton nu vor publica fotografii cu Prinţul George din prima zi de şcoală

Însă, alegerea corectă a texturii şi nuanţei, nu este atât de simplă pe cât credeai. Iată cum să foloseşti corect fondul de ten, dar şi care sunt greşelile majore pe care le faci atunci când îl cumperi.

Nu alegi textura corectă. Dacă ai tenul uscat, unfond de ten mat nu te va avantaja deloc, iar pielea ta va arăta extrem de deshidratată.

Nu testezi corect produsul. Atunci când eşti la cumpărături în căutarea unui fond de ten, testarea corectă este cea mai importantă. Recomandat este să aplici o cantitate mică pe piele, să aştepţi 15 minute, iar apoi să ieşi afară şi să observi culoarea în lumina naturală. Află că după câteva minutede la aplicare, fondul de ten tinde să oxideze în contact cu pielea, iar nuanţa lui se poate schimba.

Alegi o formulă care nu ţi se potriveşte. Un fond de ten vâscos, greu, poate fi chic, însăeste destul de greu de aplicat. Recomandat este să optezi pentru o vâscozitate medie, pentru a evita greşelile în machiaj.

Nu îl întinzi corect pe piele. Multe femei aplică fondul de ten, iar apoi îl întind pe faţă cu degetele. Această metodă e riscantă şi poate lăsa pe chip urme şi linii inestetice. Mai mult de atât, produsul nu este întins bine, iar pe anumite zone ale feţei pot apărea pete mai închise sau mai deschise la culoare. De aceea, specialiştii recomandă folosirea unor bureţi speciali.