Beauty

Cum să-ți protejezi pielea la plajă

alexandra dutu
June 5, 2018 16:21 PM

Pielea este cel mai mare organ al corpului, dar și cel mai greu, cântărind aproximativ 16% din greutatea ta totală. Protejarea ei pe timpul verii nu este deloc ușoară, mai ales dacă vrei un bronz de invidiat, dar să o și păstrezi sănătoasă și frumoasă, pe tot parcursul anului, nu numai vara.

Pe aceeasi temaTop cele mai bune farduri bronzante

Cum să-ți protejezi pielea la plajă

1. Folosește ulei de măsline după plajă, nu cât timp stai la soare – dacă aplici uleiul de măsline și te expui la soare, acesta devine un fel de lupă și va intensifica acțiunea razelui soarelui, având același efect ca atunci când pui un pește la prăjit. El poate fi folosit după plajă, având ca rezultat înmoierea pielii și oferirea unui aspect catifelat.

2. Cremele cu factor de protecție solară trebuie să fie rezistente la apă – sunt recomandate mai ales persoanelor care stau mai mult în apă decât pe uscat.

3. Consumă alimente bogate în vitamine și beta-caroten – crește cantitatea de fructe și legume proaspete, pe care să le consumi zilnic. Beta-carotenul este un compus prezent în anumite fructe și legume, care odată ajuns în organism se transformă în vitamina A și ajură pielea să lupte împotriva radicalilor liberi, pregătind-o pentru expunerea la soare. Vitamina A este responsabila de stimularea sintezei de melanina, substanta care pigmenteaza pielea si o apara de razele UV, ceea ce inseamna ca, daca vei consuma alimente bogate in beta-caroten mai ales la inceput de vara, iti asiguri un viitor bronz frumos, sanatos si de durata, evitand, in acelasi timp, arsurile solare.

4. Hidratează-te – consumă 5-8 pahare cu apă zilnic, iar rezultatele se vor vedea imediat la nivelul metabolismului și a tranzitului intestinal, ajutând totodată și la menținerea greutății și tonifierea pielii.

5. Încearcă o metodă simplă de exfoliere – te ajută la îndepărtarea celulelor moarte, pielea ta căpătând un aspect mai curat și devenind mai netedă și mai plăcută la atinfere. Te poți folosi de metode de exfoliere naturiste, precum mălaiul, fulgii de ozăț, zațul de cafea prospăt.