Beauty

Epilarea definitivă - riscuri și beneficii

alexandra dutu
May 14, 2018 18:07 PM

Epilarea definitivă a început să prindă și în rândul doamnelor și domnișoarelor de la noi, însă înainte de a lua o decizie trebuie să știi câteva lucruri despre această intervenție de îndepărtare a părului nedorit.

Pe aceeasi tema

Cele mai sexy costume de baie din două piese

Beneficiile epilării definitive:

1. beneficiul suprem este că scapi de părul nedorit

Dezavantajele epilării definitive:

1. epilarea nu e chiar definitivă – tratamentele cu laser au obținut aprobarea pentru ”reducerea permanentă a părului”, nu pentru ”îndepărtarea permanentă a părului”. Asta înseamnă că păr va mai apărea, însă va fi redus considerabil ca număr.

2. efecte secundare – pot apărea mâncărimi sau umflături, care dispar în câteva zile. Efecte secundare mai serioase sunt arsurile, decolorarea pielii, apariția unor mici vezicule sau infecții.

3. nu funcționează la toată lumea – laserul țintește melanina – pigmentul care dă culoare pielii și părului, așa că persoanele care au părul mai închis la culoare, adică un conținut mai ridicat de melanină, vor avea rezultate mai bune. Cei care au un ten mai deschis, s-ar putea ca efectul să nu fie atât de ridicat.

4. e nevoie de mai multe ședințe – ai nevoie de 6-8 ședințe, însă poți ajunge chiar și la 12.

5. costurile ridicate – prețurile diferă în funcție de suprafața pe care vrei să o epilezi. Pentru axilă, prețurile variază în jur de 50 de euro ședința, iar pentru picioare aproximativ 200 de euro ședința.

„In timpul si dupa tratamentul de epilare este normal sa apara zone inrosite sau usor edematoase, care vor persista timp de 24-48 h de ore. Cateva zile mai tarziu se va putea observa fire negre in piele, acestea fiind firele de par arse pe care pielea le elimina”, spun specialistii Nomasvello.