Beauty

Machiaj în funcție de culoarea ochilor

adelina.duinea
September 4, 2018 17:49 PM

Dacă vrei ca prin machiaj să reușești performanța de a-ți scoate cel mai bine în evidență calitățile faciale, ai ajuns în locul portivit. În tehnica machiajului, ochii au două calități fundamentale. Prima este culoarea, iar cea de-a doua este forma. Alegerea nuanțelor potrivite pentru culoarea irisului ne preocupă constant. De ce? Pentru că de multe ori ni se pune pata pe o culoarea care, din păcate, nu ne scoate cel mai bine trăsăturile în evidență. Iată, așadar, câteva sfaturi legate de nuanțele care ți se potrivesc.

Pe aceeasi temaCum să scapi rapid de cicatricile lăsate de acnee

Nuanțe de machiaj în funcție de culoarea ochilor

Ochii verzi

Culorile calde sunt cele mai potrivite pentru ochii verzi: tonurile roșiatice, tonurile de maro (ciocolatiul), de mov (purpuriu și prună), de roz, de gri închis până la negru cărbune, de galben (mai intens, muștar) și de portocaliu.

Dacă ai ochii verzi, încearcă să eviți: verdele, argintiul metalic și tonurile ultramarine de albastru (nu se aplică și în cazul ochilor căprui verzui). Unele dintre cel mai intense machiaje smokey eyes pentru ochii verzi pot fi obținute în tonuri de maro și mov. Nuanța ochilor tăi este rece, așa că nu uita, tonurile calde îți vor scoate cel mai bine în evidență culoarea ochilor.

Combinații sugerate: auriu cu ciocolatiu sau mov; roz cu mov, sau gri închis; lavandă și negru, purpuriu și maro, roșu cu galben sau negru.

Eyeliner și rimel: negru, mov sau maro (ultimele două dacă te simți mai îndrăzneață).

Ochii albaștri

Culorile cele mai potrivite pentru ochii albaștri sunt: griul, turcoazul, maroul, pământiul, lavanda, indigoul și piersica.

Rozurile reci, mate, dar și sidefate, argintiul și auriul sunt culori care evidențiază foarte bine irisul tău. În ceea ce privește degradeul de albastru, un smokey eyes pornind de la bleu nu este indicat pentru că acesta nu va face decât să estompeze nuanța naturală a ochilor tăi.

Combinații sugerate: argintiu pe arcadă și lavandă pe pleoapa mobilă, maro și auriu, piersică și pământiu, indigo și negru, roz și gri, albastru și portocaliu (pentru cele mai curajoase).

Eyeliner și rimel: negru, albastru sau gri.

Ochi căprui

Rare sunt culorile nepotrivite pentru ochii căprui. Cele mai potrivite ar fi însă, movurile (purpuriu, lavandă, indigo), tonurile de maro (de la bej până la ciocolatiu), nuanțele închise de albastru, auriul și piersica (care se poate regăsi și în blush, dar mai puțin pigmentat).

Metalicul este, de asemenea, o alegere inspirată pentru ochii căprui. Ne referim aici la bronzul sau rozul metalic, chiar și la marourile sau la albastrul metalizat.

Combinații sugerate: roz și maro, mov și maro, auriu și lavandă, albastru metalizat și gri sidefat, verde și indigo, cărămiziu și indigo.

Sursă: www.divahair.ro

Citește și: Ce nu trebuie să îți lipsească din bagaj