Beauty

Remedii pentru părul care se îngrașă prea repede

andreea voicu
September 8, 2018 18:55 PM

Părul nostru are de suferit din cauza temperaturilor, a vântului și a umidității din aer.

În perioada rece, podoaba capilară își pierde din strălucire și elasticitate. Mai mult de atât, scalpul secretă și sebum în exces, care îți face părul gras și uleios.

Ce e de făcut în acest sens? Încearcă tratamentele naturiste, care te vor ajuta să ai un păr strălucitor și ușor de coafat.

Gălbenușul de ou

Acesta hrănește fiul de păr în profunzime și ajută la eliminarea sebumului în exces. Nu trebuie decât să separi două ouă, iar peste gălbenușuri să adaugi o linguriță de suc de lămâie. Amestecă bine și aplică tratamentul pe părul ud. Masează ușor și lasă masca să acționeze timp de 30 de minute. Apoi clătește cu apă călduță. Fă acest lucru de 3 ori pe săptămână.

Ceaiul verde

Clătește părul cu ceai verde după ce l-ai spălat. Acesta trebuie să fie călduț și preparat din frunze uscate de ceai. Lasă-l să acționeze 30 de minute, după care clătește cu apă caldă din abundență. Ceaiul verde luptă împotriva excesului de sebum.

Mierea

Te ajută să scapi de părul gras, însă va trebui să urmezi tratamentul o perioadă mai lungă de timp. Amestecă două linguri de miere cu două gălbenușuri și aplică pe scalp și pe toată lungimea părului. Lasă masca să acționeze 20 de minute și înfășoară capul într-un prosop. La final, clătește cu apă călduță.

Bicarbonatul de sodiu

Un alt remediu eficient pentru excesul de sebum îl reprezintă bicarbonatul de sodiu. Amestecă una sau două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu 250 de ml de apă și clătește părul cu această soluție.

Sursa foto: pinterest