Beauty

Trucuri pentru o epilare fără durere

andreea voicu
October 2, 2018 16:44 PM

Pentru cele care folosesc epilatorul, este bine de știut că, cel puțin la început, durerea va fi mai intensă.

Pe aceeasi tema

Beauty alert: Rihanna a lansat un ruj negru, perfect pentru petrecerea de Halloween

Este normal, din moment ce firele de păr vor fi smulse din rădăcină. Însă există multe trucuri prin care să păcălești durerea și să scapi de părul nedorit simplu și fără mari bătăi de cap.

Fă duș înainte de a te epila

Este recomandat să faci un duș fierbinte înainte, care va deschide porii pielii. În acest fel, firele de păr vor putea fi smulse mult mai ușor, deoarece nu vor mai opune rezistență foarte mare. Evident, durerea va fi redusă.

Întinde bine pielea

După ce ai făcut duș, va trebui să îți usuci pielea foarte bine. Nu freca agresiv cu prosopul, deoarece riști să te iriți înainte de epilare. Un alt truc pe care îl poți încerca și care te va scăpa de durere este să întinzi bine pielea înainte de a începe să smulgi firele de păr. Cu o mână manevrezi epilatorul, iar cu cealaltă mână întinzi pielea în zona în care activezi aparatul. Vei simți o durere mult mai mică.

Nu e bine să te epilezi la menstruație

Chiar nu este nu mit! În perioada dinainte de menstruație sau în timp ce te afli la menstruație pielea este mult mai sensibilă la durere. Recomandat este să nu te epilezi, durerea va fi mult mai intensă.